ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 54 návštěvníkov)
Grilazove rezy
[ recept č. 816 zo dňa 12.1.2007 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
1 salko, 250 g kryst. cukru, 200 g stuzeneho tuku, 200 g posekanych vlasskych orechov, lyzica kakaa, oblatky velke obdlznikove
POSTUP PRÍPRAVY
Tento recept som tu este nevidela, tak sa podelim s nasou "rodinnou" grilazou ...
Cukor roztopime na karamel, primiesame salko, pomaly roztopeny stuz. tuk a nakoniec kakao a orechy... Este teplou zmesou natierame oblatku, prikryjeme dalsou oblatkou, potup popripade opakujeme... ;) Naplnene oblatky zatazime a nechame ztuhnut (aspon den), potom krajame na stvorceky, alebo obdlznicky a mozeme namacat aj do cokolady...
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Stuhnuta grilaz pripravena na krajanie... |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Regína K. (ginuska) ID 30143 (17.12.2018, 17:10) |
Roky som používala jeden recept, ale mala som chuť skúsiť iný, tento som našla a robí sa famozne, oveľa lepšie ako ten môj, pritom obsahuje to isté, len množstvá sú iné, čiže budem robiť už len tieto grilážky, super, vďaka Evka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Stanislava H. (stanka264) ID 216341 (17.12.2012, 16:43) |
urcite vyskusam ...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Alena M. (Karin1979) ID 24362 (17.12.2012, 16:13) |
Ahojky a to salko nema byt najskor uvarene? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva V. (vinka) ID 5640, mimibazar.sk/vinka (20.12.2012, 20:07) |
NIE! Treba postupovat podla popisu!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Monika B. (Monullik) ID 170902 (23.5.2012, 8:13) |
Evka, robila som grilazove rezy prvy krat v zivote, podla tvojho receptu su neskutocne chutne, davam im tisic bodov, ine ani robievat nebudem dakujem pekne za receptik  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
NINA R. (ARABSKY KON) ID 102653 (19.12.2011, 19:59) |
Zajra skusam.Tesim sa mnam mnam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Marianna T. (majairl) ID 177751 (15.12.2010, 20:12) |
dakujem za odpoved...asi to vyskusam s tym maslom... dam vediet, ako to dopadlo... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Marianna T. (majairl) ID 177751 (14.12.2010, 18:21) |
dobry den, chcela by som sa spytat, mohla by som namiesto cery pouzit normalne maslo? dakujem za odpoved  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva N. (leskot) ID 98318 (10.11.2013, 13:53) |
Ja som vyskúšala všetky možné tuky - Ceru, Palmarín, klasické maslo, Heru - a všetky stuhli včera som robila s Herou a práve mi manžel referuje, že "výýýbornééé " tak treba skúsiť  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva V. (vinka) ID 5640, mimibazar.sk/vinka (14.12.2010, 21:55) |
neviem ci to potom stuhne...Ak vyskusate, dajte vediet aky bol vysledok... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lucia K. (lucia10899) ID 30559, mimibazar.sk/lucia10899 (2.8.2010, 22:30) |
mam otazku ked na zaciatku roztapas cukor na karamel tak co k nemu pridavas,ci sa roztopi sam v hrnci bez masla alebo tak? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva V. (vinka) ID 5640, mimibazar.sk/vinka (9.8.2010, 15:03) |
nic nepridavam iba cukor roztapam... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
andrea k. (panalka) ID 132360 (18.4.2010, 9:43) |
SU SUPER EšTE SME ICH NEJEDLI |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
andrea m. (niivea) ID 26694 (29.12.2009, 16:09) |
veľmi dobré, mňam mňam... zo všetkých možných maškŕt sa zjedli najskôr  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lucia P. (seanick) ID 20001 (23.12.2009, 19:02) |
Dakujem za Super recept , velmi chutne grilazky  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
VERONIKA B. (veeeeeronika) ID 34892 (15.10.2009, 14:53) |
vcera som robila grilazku je super dakujem za receptik  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
sona s. (solnicka07) ID 21015 (14.12.2008, 9:43) |
ja by som sa chcela spytat, ako moc to ma byt zatazene, aby mi to cele nevytieklo |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva V. (vinka) ID 5640, mimibazar.sk/vinka (14.12.2008, 13:03) |
no ono by to vytiect nemalo... ta grilazova napln po odstaveni dost rychlo tuhne... Pokial vam to vyteka, tak nenamazte okraje oblatky uplne Ja grilaz zatazujem jednou doskou (loparom) a na to polozim nejaky ten vacsi hrniec a odlozim do chladu... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Jana Abelovská (janeinka1) ID 54349 (21.9.2008, 11:54) |
Skúsila som ich, chutia super, ale použila som podľa receptu stužený tuk CERU a oblátky k sebe nepriliehajú, odlepujú sa...čo pridávate vy? ALe chuťovo sú skvelé. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva V. (vinka) ID 5640, mimibazar.sk/vinka (24.9.2008, 23:29) |
ja tiez bezne pouzivam ceru, Oblatky treba poriadne zatazit a na chladnom mieste nechat postat aspon 12 hodin... Potom by to malo drzat,,, |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Jana Abelovská (janeinka1) ID 54349 (20.9.2008, 13:52) |
Chcela by som sa spýtať na ten pomaly roztopený stuž. tuk....mám ho pred pridaním teda roztopiť? Napr. v mikrovlnke?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva V. (vinka) ID 5640, mimibazar.sk/vinka (24.9.2008, 23:27) |
Uz ani neviem ako som to myslela ... Ale ja osobne tuk vopred neroztapam, len po kuskoch pridavam do hrnca... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | TAMARA P. (huhulienka) ID 33696 (31.3.2008, 13:26) |
vyskušala som tento receptik na sviatky...sú úplne super .....zjedli sa ako prvé...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Nikola Ž. (Niki2) ID 12948 (17.7.2007, 11:28) |
Ahoj, milujem grilážky a určite si ich spravím. Len jednu, jedinú otázku mám:"Ako dlho musím variť zmes cukor+salko+tuk?" Ďakujem za odpoveď a aj za supíš recept.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva V. (vinka) ID 5640, mimibazar.sk/vinka (17.7.2007, 14:19) |
miesat treba kym z toho nemas peknu hladku jednofarebnu hmotu... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Ema S. (majlus) ID 749, mimibazar.sk/ema (10.4.2007, 16:31) |
tak na velku noc som robila grilažové rezy a sú fakt super..... foto prikladám do receptov....môj manžel bol unesený...že ĎAKUJE  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | MAJA B. (barny) ID 2295 (22.1.2007, 13:52) |
ahoj vcera som robila tvoj receptik ja som robievala grilazky ale troska inaksie mam inaksi recept tak som si chcela tvoj vyskusat je super  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva V. (vinka) ID 5640, mimibazar.sk/vinka (25.1.2007, 15:56) |
jej.. som rada ze chutili Ja mam tiez viac receptov, ale tento nam najviac chuti... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |