. .. .. .. .. .. .
. .

Ako na klasické bryndzové pirohy? - RECEPT 459

Slávka K. (slavenka) ID 760
.
mimibazar.sk/slavenka
Oblasť: Košice
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 27.8.2005
Naposledy: 22.3.2020 15:58
Aktualizácia: 19.3.2015 14:15
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 35
RODINNÉ FOTOGRAFIE 143
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 2
RECEPTY 168
NÁVODY 2

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov)


Ako na klasické bryndzové pirohy?


[ recept č. 459 zo dňa  ]


Ako na klasické bryndzové pirohy?


POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: *1kg. hladkej múky *soľ *vlažná voda *uvarený zemiak (alebo hrsť bryndzovej plnky)
Plnka: *uvarené a potlačené zemiaky *bryndza *pažítka


POSTUP PRÍPRAVY

Klasické spišské zemiakovo-bryndzové pirohy určite poznáte. Tu je len návod, ako sa dajú pripraviť a vykrajávať.
Takto ich robieva moja mamka. Je to veľmi rýchly spôsob. Pirôžky sú také chutné-guľatučké.
Vyskúšajte!


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

rozvaľkáme si cesto
Cesta podľa receptu bude dosť. Do múky dávajte toľko vody, aby malo takú pevnú konzistenciu. Nemieste príliš dlho, lebo bude gumené!
Z cesta odoberajte vždy len časť, ktorú rozvaľkáte. Cesto posoľte, aby sa lepšie spojilo!
z plnky urobte valček (ruky budú poriadne špinavé, ale nevadí, veď ste si ich umyli)
z valčeka odoberajte guličku vo veľkosti vlašského orecha a rozložte po okraji cesta
cesto preložte cez guličky z plnky
pritlačte okraje
pomocou malého pohárika vykrajujte pirožky
a ďalší.....
...a vštko. Ostrambané konce orežte a opakujte....
Hotové ukladajte na múkou vysypaný plech, tácku. My to takto s plechom strčíme rovno do mrazáku. Keď sú už tuhé na kosť, poprekladáme ich do mikroténových sáčkov a späť do mrazáku. A chutná večera je ako polotovar v mrazničke. Stačí pred použitím ústami hodiť na 15 min. do osolenej vriacej vody, vybrať na tanierik a poliať roztopeným maslom, či škvaročkami....


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Chutná závarka do krémových polievok, alebo večerné chrumkanie. | Ako na klasické bryndzové pirohy? | Zemiakový tatarák (zemiaková dobrôtka) >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
mariana t. (marianka80) ID 64923 (26.8.2009, 13:19)
pekne dakujem za skvely nápad.včera som ich urobila ,trocha sme zjedli hned a dala som na 3plechy do mrazáku.super.manžel ma pochvalil :-p
ODPOVEDAŤnahlásiť
Katarína Š. (buřtik) ID 81173 (upravené 12.5.2009, 11:24)
(Y)Super napad.Este nemam v domacnosti formu na pirohy a vidim,ze ju ani nepotrebujem.Dakujem (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Slávka K. (slavenka) ID 760, mimibazar.sk/slavenka (7.5.2009, 19:35)
veru :) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Eliška H. (ElinaH) ID 2794, mimibazar.sk/elinah (11.3.2009, 9:43)
Super receptík, ďakujeme (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Slávka K. (slavenka) ID 760, mimibazar.sk/slavenka (12.3.2009, 14:11)
Aj ja dakujem :) (hello)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Ivana S. (Ikala) ID 7413 (27.8.2007, 22:49)
Neviem, ci som dobre rozumela, do cesta ide muka+sol+voda+vareny postruhany zemiak? Diky. *-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Slávka K. (slavenka) ID 760, mimibazar.sk/slavenka (28.8.2007, 10:06)
Ano Ivka, presne tak....zemiačik postruhaný... alebo z plnky tam prihodis hrst.... cesto bude lepsie :-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Ivka V. (iviatko) ID 262, mimibazar.sk/iviatko (15.10.2006, 21:28)
nemam mlyncek na mak :-((( tak som len so struhankou, ale niko zjedol malo, tak som dojedla :-$
ODPOVEDAŤnahlásiť
Anna J. (andulka2) ID 48309 (12.3.2009, 14:51)
Ja tiež nemám, meliem v mlynčeku na kávu čo mám na robote.
ODPOVEDAŤnahlásiť
Ivka V. (iviatko) ID 262, mimibazar.sk/iviatko (15.10.2006, 16:19)
(Y) (Y)dik za recept, uz su v mrazaku, muzovi chutilo. Plna mi nevysla na vsetko, tak som dorobila sulance :-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Slávka K. (slavenka) ID 760, mimibazar.sk/slavenka (15.10.2006, 16:50)
ahoj... :-)
To ma teší....a tie šúlance sú suuuuper nápad. S čím ich robievaš, s opraženou strúhankou, či makom? :-P
ODPOVEDAŤnahlásiť
Slávka K. (slavenka) ID 760, mimibazar.sk/slavenka (14.10.2006, 22:53)
...je to taky zemiakovy kolac z cesta podobnemu cestu na placky? A pecie sa v rure? U mojej baby sa robil, volali ho "gugeľ". Opytam sa mamky a dam vediet. Pa pa
ODPOVEDAŤnahlásiť
Denisa T. (Asined) ID 1681, mimibazar.sk/asined (14.10.2006, 22:40)
Dobry vecer Slavka, vy tu mate take spisske recepty, nenajde sa u Vas recept na zemiakovy kolac tzv. GRULOVNIK ? Uz som ho jedla, je to vyborne. (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Erika B. (BrDo) ID 3728 (16.10.2006, 21:33)
Deniska, nemyslíš náhodou na "beľuše" to pečie moja svokra, mamka, teta,...ja som odtiaľ, takže ak to budú piecť, nafotím a vložím to sem :-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Slávka K. (slavenka) ID 760, mimibazar.sk/slavenka (15.10.2006, 21:22)
tak uz som to zistila....je to ten "gugeľ" ...mamka pochadza z horneha Spisa - su ram rusíni...a tam sa to robi....pripravim, nafotim a dam na web :-)
Len mi povedz, ci to bolo so slaninkou a krupkami? Alebo len ciste?
ODPOVEDAŤnahlásiť
Denisa T. (Asined) ID 1681, mimibazar.sk/asined (16.10.2006, 19:50)
Slavka uz si nespomeniem, ale ja som to jedla v Spisskej Starej Vsi a volali to grulovnik a zemiaky tam boli ako plnka v podobe zemiakoveho pyre, tam to robia miestny, gorali.
Baby zo Spisa dajte sem recept na GRULOVNIK.
ODPOVEDAŤnahlásiť
Slávka K. (slavenka) ID 760, mimibazar.sk/slavenka (17.10.2006, 14:58)
Deniska a nie je to niečo podobne tomu http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=449 ? To su tie kamjunske pirohy.....
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu