. .. .. .. .. .. .
. .

VELKONOCNY BARANCEK***** - RECEPT 25274

melania l. (lararuby) ID 130989
.
Oblasť: Banská Bystrica
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 5.1.2010
Naposledy: 25.2.2024 8:26
Aktualizácia: 14.11.2012 20:35
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 8
RODINNÉ FOTOGRAFIE 852
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 5
RECEPTY 272
NÁVODY 12

MÚČNIKY, POHÁRE

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)


VELKONOCNY BARANCEK*****


[ recept č. 25274 zo dňa  ]


VELKONOCNY BARANCEK*****


POTREBNÉ PRÍSADY

0,25 l mlieko,2 dg cukor,3 dg droždie,0,25dg polohrúba múka,4 žltká,0,17 cukor,0,15 maslo-hera,citronová kôra,tuk a múka na vysypanie formy

POSTUP PRÍPRAVY

Z letného mlieka,cukru a droždia necháme vykysnúť kvások.Maslo-heru,cukor a žltká vyšľaháme do penista.Do múky dáme vymiešanú žltkovú zmes,kvások ,nastrúhanú kôru z citrona a vymiesime cesto.Necháme vykysnúť.Medzitým formu na barančeka dobre vytrieme tukom a vysypeme polohrúbou múkou.Vykysnuté cesto opatrne premiestnime do formy,kde sme dali hrozienka namiesto očí a ňufáčika.Zakryjeme druhou časťou a dáme piecť do vyhriatej rúry,najprv na 200 st .,potom teplotu znížime na 170 st.Pečieme asi trištvrte hodiny.
Kedže ja mám formu od mojej mamy,ktorá ju dostala ako svadobný dar pred dákymi 57.rokmi,takéto už asi ťažko budú niekde v obchode.Aj baránka som už dlhšie nepiekla,kedže moje hviezdy už vyrástli,tak dúfam,že sa zajtra podarí.A dakedy budú aj fotečky,čestné pionierske.

To len z nostalgie-aj recept, aj pečený baranček.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

starodávna forma
pripravené na pečenie
upečený baranček
pocukrovaný


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< VELKONOCNA NATIERKA***** | VELKONOCNY BARANCEK***** | POVELKONOCNA NATIERKA*****ZO ZVYSKOV >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Adela Ď. (821) ID 93159 (12.3.2012, 19:47)
ahoj, mám taku istu formu, piekla som to podla teba, no nevyklopil sa mi pekne, asi bolo aj vela cesta, vytlačilo mi tu vrchnu formu, inak cesto mnam, tak ho zjeme ako vianočku.
ODPOVEDAŤ
melania l. (lararuby) ID 130989 (23.3.2012, 18:37)
Asi ti bujaro vykyslo cesto,keď liezlo aj vonku ,-) ,-)u nás väčšinou stvrdne,tak je to viacmenej ozdoba stola (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Janka B. (badka-b1) ID 97221 (11.4.2011, 14:54)
baranček je pekný,len formu nemám *-) *-) |:o) |:o) |:o) (hello)
ODPOVEDAŤ
melania l. (lararuby) ID 130989 (17.4.2011, 18:06)
požičiam *-) *-) (L)
ODPOVEDAŤ
melania l. (lararuby) ID 130989 (13.4.2011, 22:36)
Tá je už pekne stará,ale slúži ,-) ,-) ,-) (F) (F) (K)
ODPOVEDAŤ
Želka G. (dzaja26) ID 80145 (3.4.2010, 14:25)
(velikonoce16) (podzim) (podzim) prajem príjemné a veselé prežitie Veľkej noci (L) (velikonoce10)
ODPOVEDAŤ
melania l. (lararuby) ID 130989 (5.4.2010, 16:16)
Zelka,dakujem a aj ja prajem krásne sviatky jari,i ked troška oneskorene. (F) (F) (F) (velikonoce8) (velikonoce) (velikonoce2) (velikonoce17)
ODPOVEDAŤ
Jana Z. (zahradka80) ID 135822 (31.3.2010, 22:24)
(velikonoce7)
ODPOVEDAŤ
melania l. (lararuby) ID 130989 (14.5.2010, 7:40)
(F) (F) (F) (K) (K) (L) (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu