Adriana S. (adrika280) ID 34442 |
 |
Oblasť: ANGLICKO |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 3.2.2008 |
Naposledy: 29.7.2018 9:04 |
Aktualizácia: 27.3.2011 14:50 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |
Bazalkovo-coko bonbony
[ recept č. 23079 zo dňa 4.2.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
200 g bielej cokolady, 1 PL susenej bazalky, 1 KL kryst. cukru, 100 ml slahackovej smotany. praskovy cukor na obalovanie
POSTUP PRÍPRAVY
Tak urcite nemozem povdat, ze toto je to najlepsie, co som v zivote jedla. No urcite mozem povedat, ze je to prinajmensom velmi, velmi zaujimava a zvlastna chut. Kde si som v komentaroch citala (lutujem, uz nepamatam kto to bol), ze fici na bazalke. Tak potom tato cukrovinka je urcene prave pre tych, ktori oblubuju chut bazalky. V spojeni s bielou cokoladou je to na taku bazalkovo sladku notu:) A zase je to o poznani. Kto nevyskusa nepozna:)
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
1 PL (zarovnanu) bazalky zomelieme s 1 KL kryst. cukru najemno ( opat mozete pouzit eketricky mlyncek na kavu). Nechame prejst varom v 100 ml smotany. Odstavime na 5 minut zo sporaka. |
![]() |
nalameme bielu cokoladu do bazalkovej smotany |
![]() |
cokoladu nad parou rozpustime. Nezohrievame prilis na horuco, obcas premiesame. Asi takato zmes na vznikne |
![]() |
odlozime do chladnicky (ja som spodok misky namocila do studenej vody, aby som ju narychlo ochladila a supla som asi na 10-15 min. do mraznicky, opat pozor, aby nestuhla az prilis lebo by sme nemohli formovat gulky) |
![]() |
zo stuhnutej masy formujeme gulky vo velkosti cca 2 cm |
![]() |
na obalenie pouzijeme praskovy cukor |
![]() |
ulozime do papierovych kosickov . Vraj v uzatvorenej nadobe vydrzia v chladnicke aj dva tyzdne. No neviem, neviem... ze by sa tak dlho nezjedli? |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (5.2.2010, 13:23) |
Kto neskusi, ten nepozna Tak ako som pisala v uvodnom komentari, iste som uz jedla aj lepsie veci v zivote, ale je to prinajmensom velice zaujimava chut  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Andrea D. (Adusha22) ID 135731 (4.2.2010, 22:58) |
Vuav, zaujimave, ale asi by som bazalku nahradila mätou alebo medovkou niekedy vyskusam... zeby som sa na valentina pustila do vsetkych troch variant? vsetky ma zaujali  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lubica L. (lubica007) ID 19881 (4.2.2010, 14:35) |
uzasne,ako pre mna.ja ma rada taketo "ine"chute a rada skusam nove narozdiel od mojho manzela,ten je klasik v jedle,no co uz.Az bude niekedy prilezitost isto skusim.Si sikovnica  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |