končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
Celkom: 97 (zobrazuje sa 41-50) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ďalšie >> |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Marinované kolenáPOTREBNÉ PRÍSADY Po pečenom údenom kolienku,(http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=34923&user=117702)som dostala chuť na neúdené,tak som vyskúšala toto marinované a chutilo.A že vraj také marinované robia aj zábavnom parku vo Viedni.Takže potrebujeme bravčové koleno(ja som robila pre istotu hneď dve:) a ingrediencie na marinádu:0,5l vody,2 hlavičky cesnaku,2 PL soli,0,5 č.l.ml.č.korenia,2 PL kopcom červenej mletej sladkej papriky,štipka štipľavej papriky a grilovacieho korenia,3oo ml oleja,5oo ml 12°c piva POSTUP PRÍPRAVY Takže ideme na to... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 57 návštěvníkov) KOMENTÁRE (14) posledné: 9.4.2017, 8:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁPOJE, DRINKY |
BombardinoPOTREBNÉ PRÍSADY Taliansky ,,lomcovák,, BOMBARDINO nechýba v žiadnom bare v okolí zjazdoviek. Vyskúšala som ho tam a doma hneď skúšala receptík. Teraz, všetci naši hostia ho dostanú hneď pri dverách na uvítanie:))Základ je horúci vaječný koňak(a kto by už ten nemal rád:)) s prídavkom tvrdého alkoholu: rum, brandy, whisky či čokoľvek iného podľa fantázie barmana. V poslednej dobe sú to aj povzbudzujúce nápoje s kofeínom. K najčastejším variaciam patrí CALIMERO (káva a brandy), PIRATA (rum) a SCOZZESE (whisky). Účinok je vždy rovnaký: prehreje údy a rozjasní myseľ. Názov totiž nezískalo bombardino len tak: horúceho tvrdého alkoholu je v ňom minimálne štvrtina, ale trebárs aj polovica, záleží na chuti a odolnosti konzumentov:)) Vzhľadom k tomu o ňom platí dvojnásobne: Je ako ,,BOMBA!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ingrediencie pre dve osoby:1dcl vaječného koňaku 0,4dcl mlieka (môže byť tatra mlieko,sladká smotana,ale v pohode stačí aj obyčajné mlieko) 0,4dcl whisky (koňak,rum,brandy) šľahačka na ozdobenie POSTUP PRÍPRAVY Vaječný koňak zahrejeme s mliekom a whisky maximálne do teploty 80°c, tekutina sa nesmie variť. Na záver ozdobíme šľahačkou a môžeme podávať. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 28.10.2011, 0:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Poľovnícka špecialita (bez diviny)POTREBNÉ PRÍSADY Keď som prvý krát jedlo túto dobrotu, prvá otázka bola: ,,Aká tam je divina"? Že žiadna! A hríby?? Žiadne!!! A to ma dostalo. Chutilo mi to úplne ako nejaká divina s hríbikmi. Ale lacnejšia verzia. Odporúčam vyskúšať a budete milo prekvapení. Takže ideme na to. Potrebujeme asi 1kg hovädzieho mäsa(ja som mala hnátik), 1 cibuľku, 250ml smotanu na varenie,1 č.l.čierneho mletého korenia,1 č.l.soli,1č.l.drvenej rasce, 2 PL slivkového lekváru, 2 č.l.čučoriedkového lekváru (nemusí byť ) , 2 č.l.sladkej červenej papriky a hladkú múku na zahustenie omáčky. POSTUP PRÍPRAVY Postup som samozrejme nestihla ani vyfotografovať,tak nejako mi to všetko išlo rýchle od ruky:)Nakrájané mäso si orestujeme na cibuľke,podlejeme vodou,pridáme všetky koreniny,lekvár a dusíme do mäkka.Ja som použila tlakový hrniec,tak sa mi mäsko úplne rozpadlo na kúsky.Keď je mäso mäkké,môžeme(ale nemusíme) ho vybrať a šťavu s kúskami slivkového lekváru rozmixovať.Do smotany primiešame múku a omáčku zahustíme a dochutíme.Vložíme mäso,necháme tr.prevariť a podávame s knedľou.Prajem dobrú chuť:)Verím,že Vám bude mäsko chutiť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 214 návštěvníkov) KOMENTÁRE (139) posledné: 5.1.2021, 13:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Svieže mandľové muffins s jahodamiPOTREBNÉ PRÍSADY 150g bieleho jogurtu,3 vajcia,1 č.l. vanilkovej esencie,175g hnedého cukru,140g hl.múky,1č.l.PDP bola písaná v recepte,ale ako vidíte,bola to chyba!Navrhujem 2 č.l.a tr.sódy bikarbóny,štipka soli,175g masla,100g mletých mandlí. NA PLNKU:1 nátierkové maslo bez príchute,2PL pr.cukru,1PL jahodového džemu a popr.tr.červeného farbiva POSTUP PRÍPRAVY Rúru predohrejeme na 175-190°c.Rozmixujeme jogurt,vajíčka a esenciu.Do väčšej misy preosejeme múku,PDP,štipku soli,mandle,cukor a premiešame.Do misy k suchým ingredienciám prilejeme jogurtovú zmes,rozpustené maslo a rýchlo spracujeme.Pozor,neprešľahať.Naplníme muff.formu a vložíme do vyhriatej rúry na 20min a pečieme dozlatista.Upečené necháme vychladnút.Zatiaľ si pripravíme plnku.Maslo vymiešame s cukrom,pridáme džem a ak chcete mať farbu výraznejšiu,tak pridajte trošku červeného farbiva.Pôvodne som chcela do vnútra muff.plnku nastriekať,keďže nenarástli podľa plánu,muffinky som pekrojila a plnku natrela.Je to len a len na Vás,ako sa rozhodnete.Verím,že Vám budú muffinky chutiť. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (10) posledné: 14.2.2011, 22:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Šunkové ružičkyPOTREBNÉ PRÍSADY Potrebujeme asi 300g lístkového cesta,200g mäkkej(šunkovej)salámy s priemerom do 5cm ,1vajíčko,grilovacie korenie POSTUP PRÍPRAVY x) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 80 návštěvníkov) KOMENTÁRE (46) posledné: 8.11.2012, 10:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Vzdušné orechové muffins s vanilkovým krémom Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄ƷPOTREBNÉ PRÍSADY 100g polohr.múky,100g hl.múky,150g strúh.orechov,2 č.l.PDP,1/2 č.l.sódy bikarbóny,2 vajíčka,125g cukru,80ml oleja,250g kyslej smotany,2 PL rumu.KRÉM:puding.prášok s pravou vanilkou,1vanil.cukor,2PL cukru,0,3dcl mlieka,50g vanil.Hery,70g masla(môžete dať len maslo,ale takto bol krém vanilkovejší:) POSTUP PRÍPRAVY Ospravedlňujem sa,že som nenafotila postup,ale je taký jednoduchý,že som všetko robila rýchlo,rýchlo a zrazu ups,kde mám fotoaparát?:)Takže ideme na to:Vajíčka rozšľaháme,pridáme cukor,smotanu,olej,rum a ešte šľaháme.Pridáme vš.suché ingrediencie a miešame tak dlho,až kým suché ingrediencie nezmäknú.Cesto naplníme do formičiek a pečieme na 180°c asi 25 min.Upečené muffins necháme vychladnúť a zatiaľ sa pripravíme krém.Uvaríme puding a do vlažného zamiešame maslo s herou.Vychladnuté vyšľaháme a špičkou plníme vychladnuté muffins. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 68 návštěvníkov) KOMENTÁRE (60) posledné: 2.11.2012, 15:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Jolkin kávový koláčPOTREBNÉ PRÍSADY Neviem prečo Jolkin,keď som ho našla v časopise Dobré jedlo a pani sa volala Evka:)Čo tam potom prečo,hlavne,že koláčik,teda zákusok je výborný a trošku podľa mňa pozmenený:) Takže budeme potrebovať:oblátky,5vajec,200g pr.cukru,100g hrubej múky,1č.l.PDP,150g ml.orechov,100g horkej čokolády.NA KRÉM: 2 žĺtky,200g pr.cukru.2 č.l.ml.kávy,250g masla POSTUP PRÍPRAVY A ideme na to:) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov) KOMENTÁRE (26) posledné: 22.3.2011, 11:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Muffins s údeným mäsomPOTREBNÉ PRÍSADY 250 g hl.múky, 1 č.l. PDP, ½ lyžičky soli, 1 vajce , 1-3 lyžičky olivového oleja, ¼ l mlieka, 200-250 g údeného mäska, petrž.vnať POSTUP PRÍPRAVY Zmiešajte:múku s pdp a soľou. Zvlášť vyšľahajte 1 vajce, vmiešajte oliv.olej a mlieko.Vmiešajte múku a na kúsky nakrájané mäso. Podľa chuti okorente,osolte a pridajte petrž.vnať. Pečte 25-30 minút na 190-200°c. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (10) posledné: 26.1.2011, 13:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Čokoládovo-čokoládové kolieskaPOTREBNÉ PRÍSADY 200g hl.múky,70g pr.cukru,20g kakaa,1žĺtok,150g masla,30g vlašských orechov.PLNKA:100ml smotany na varenie,3OOg bielej čokolády,20ml likéru,čokoláda na polevu POSTUP PRÍPRAVY Hl.múku,cukor,kakao,žĺtok,maslo a orechy spracujeme na hladké cesto,kt.necháme chvíľku v chlade.Vyvaľkáme na plát asi 4mm hrubý a vykrajujeme kolieska.Pri polovici z nich vykrojte aj stred v tvare kvetinky,alebo hviezdičky..Pečieme na 180°c asi 8min.Vychladnté vrchné kolieska namáčame v čokoláde.Rozlámeme bielu čokoládu a zalejeme ju zohriatou smotanou.Zmes vymiešame dohladka,pridáme likér a necháme vychladnúť.Mierne vyšľaháme a cukrárenským vreckom plné kolieska naplníme,pritisneme na ne kolieska s polevou. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 31 návštěvníkov) KOMENTÁRE (23) posledné: 17.12.2013, 18:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Orechové hrudkyPOTREBNÉ PRÍSADY 250g orieškov(rôzne druhy),150g sušených brusníc(alebo hrozienok)100g mandľových lupienkov,80g javorového sirupu,50kryš.cukru,1PL masla,20ml sladkej smotany,3-5PL hl.múky,tmavá čokoláda POSTUP PRÍPRAVY Nasekané oriešky,mandľové lupienky,brusnice,sirup,cukor,maslo a smotanu dáme do hrnca a na slabom ohni povaríme asi 3min.a na koniec pridáme múku.Z orieškovej hmoty postupne odoberáme a čajovými lyžičkami tvarujeme malé kôpky.Uložíme na plech vyložený papierom na pečenie a vo vyhriatej rúre pečieme 6-8minút.Čokoládu rozpustíme a hrudky dobre pomáčame.A po stuhnutí dobrú chuť:) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (9) posledné: 4.1.2011, 11:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 97 (zobrazuje sa 41-50) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ďalšie >> |