Levanduľa...
FOTKU MÔŽU KOMENTOVAT LEN REGISTROVANÍ UŽIVATELIA
Celkom 3 komentáre
Anna J. (telenovela.) ID 6779, mimibazar.sk/hana033 (1.4.2009, 8:47)
no tak levanduľu som si aj ja tento rok zasiala, ale vyšla mi tak asi jedna, uvidíme. Kvitne to až na druhý rok? Ako sa o to starať? Na jeseň zostrihnúť, alebo až na jar, alebo vôbec? Ja som záhradkár začiatočník ;-), preto toľko otázok :-$

ODPOVEDAŤ
Jana Š. (Janka3) ID 36429 (1.4.2009, 9:02)
Levanduľa sa zo semiačka pestuje veľmi ťažko a dlho... tiež som to skúšala, ale nešlo to - asi bolo treba skleník... Tak som si kúpila hotové sadeničky majú ich - podľa toho kde od cca 20 - 30,- Sk do 50,- Sk. Potom majú samozrejme aj väčšie v črepníkoch, tie už stoja aj od cca 300,- Sk, ale to je zbytočné, pretože zo sadeničky priemeru cca 7cm, narastie za jeden rok levanduľa až do priemeru cca 20 - 30 cm. Je nenáročná, nepotrebuje hnojiť, zalieva sa tiež málo. Strihá sa teraz práve na jar, zvyknem ju strihať vtedy, keď aj ruže. A samozrejme sa strihá aj po odkvitnutí, ale to len jemne. Na jar treba radikálnejší rez. (Tie ceny mám ešte v hlave v Sk, kým sa preorientujem, tak to bude chvíľu trvať) ;-) ;-) ;-) (L) (L) (L) (hello)

ODPOVEDAŤ
Anna J. (telenovela.) ID 6779, mimibazar.sk/hana033 (1.4.2009, 9:05)
no ja som ju nasiala a zakryla igelitom, /tak mi poradila maminka/, práve preto som ich siala, lebo hotové som nikde nevidela.
Ja tiež ešte stále používam SK ;-), ale pomaličky už občas aj v EUR sa pristihnem. Však si zvykneme
ďakujem za radu, určite sa ešte u Teba zastavím (L)

ODPOVEDAŤ