Nie len silvestrovske chutovky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Chutovky: klobaskove, natierka z krabich tyciniek s olivou, feta syr s kari korenim a paprikou, orechovo-chrenova s hroznom, z udeneho lososa, sunkove, nivova s ananasom, paprikovo cesnakova s klobaskou Nechcela som ich sem davat, ale kedze niektore z Vas ma ziadali o receptiky, tak ich uverejnume takto pohromade. Vsetky natierky su velmi jednoduche, nenarocne na pripravu a hlavne su mnamkove.

POSTUP PŘÍPRAVY

Krabia natierka:

1 krabie tycinky, majoneza, kysla smotana (mnozstvo davam pol na pol, nie je to take tazke) , 4 tavene syry (trojuholniky), 3-4 struciky prelisovneho cesnaku, sol, biele ml. korenie, par kvapiek citronovej stavy.
Krabie tycinky nechame kratko prejst varom ( cca 1 min.) v mierne osolenej vode s par kvapkami citronovej stavy. Po vychladnuti pokrajame na drobucke kococky. V miske vymiesame tavene syry, pridame majonezu,smotanu , pokrajane tycinky a dochutime cesnakom, solou , bielym korenim a par kvapkami citronovej stavy. Zdobime olivou.

Orechovo-chrenova natierka:

1 natierkove maslo,1 PL majnezy, 1-2 PL smotany alebo bieleho hustejsieho jogurtu, 3 KL chrenu (v sladkokyslom naleve vo flasticke nalozeny) alebo mozete pouzit aj cerstvy struhany, 3PL mletych orechov
Dobre vymiesame a mozeme naniest ozdobnym vrecuskom na pecivko, chlebik a ozdobime bobulou bieleho hrozna. Je to famozna chut !!!!

Natierka z udeneho lososa:

1 natierkove maslo, 150-200 gr. udeneho lososa, 3-4 PL smotany, 1 kl struhaneho chrenu, stava a kora z citrona, sol ( iba ak je to nutne, doporucujem najprv ochutnat lebo moj udeny losos bol dost slany) , biele ml. korenie.
Platky udeneho lososa si "naskrabkame"nozom ( ako ked robime masko na tatarsky biftek) ,. Maslo so smotanou vymiesame, pridame "naskrabkaneho" lososa, ochutime chrenom, stavou a s korou z citrona, solou, ml. bielym korenim. Ja som si jeden platok natrela pomazankovym maslom, do prostriedku som vlozila pasik nakladanej kapie. Stocila do roladky , pevno zabalila do alobalu a vlozila asi na hodinku do mraznicky. Potom som nakrajala na male roladky a zdobila nimi chutovky.

Nivova natierka:
Nivu postruhame na struhadle na jablcka, pridame natierkove maslo, 1 PL majonezy, 1 PL kyslej smotany. Dobre vymiesame a to je vsetko. Ozdobnym vreckom nanesieme na pecivko a ozdobime kuskom ananasu. Jednoduche a fantasticke!!!!!!!

Paprikovo-cesnakova:
1 natierkove maslo, Eros paprika krem pridame podla chuti ( je to v tube PAPRIKA krem 80 gr. PALIVY), pridame 3-4 struciky prelisovaneho cesnaku, stipku soli. Vymiesat a hotovo. Nanasame ozdobnym vrecuskom a zdobime pol klieskom klobasky. Kezdze barzo mocno pikantne, tieto isli najma po polnoci:)