Kuracie stehná ala sote podľa mňa .



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

6 ks kuracích stehien , 1 šľahačková smotana, konzerva sterilizovanej kukurice, 2 párky , oravská slanina , cibuľa, soľ, korenie, vegeta, olej , voda na podliatie, 2 strúčiky cesnaku

POSTUP PŘÍPRAVY

Pozri dole !

Dobrá rada . ......
Ak sa Vám nechce brblať s mäsom tak omáčku , ktorej postup som napísala môžete podávať samotnú s cestovinami . Omáčka je fakt vynikajúca. Moja vlastné tvorba .
Takto máte recept 2 v 1.

Ingrediencie + 2 strúčiky cesnaku ,voda a koreniny
kuracie stehná naporcujeme , osolíme , okoreníme , ovegetíme a necháme odležať . Ak nemáte čas nemusíte , ale odležané sú lepšie , lebo dostanú lepší šmak .
Oresujeme do zlatista. Stehná vyberieme poukladáme na plech. Prikryté alobalom vložíme do vyhriatej trúby, podlejeme vodou a pečieme úplne do mäkka. Pred koncom necháme 10 min zapiecť odokryte aby boli pekne zapečené.
Vo výpeku z mäsa orestujeme cibuľu.
Keď je cibuľa zlatistá pridáme oravskú slaninu a necháme popražiť
Pridáme párok , znovu restujeme
Keď je párok ružovkavý pridáme konzervu kukurice
Všetko podlejeme kuracím vývarom ( voda zmiešaná s kuracím bujónom ) a necháme 10 min dusiť.
Pridáme šľahačkovú smotanu a prevaríme .
Nakoniec dochutíme 2 strúčikmi cesnaku a zahustíme solamylom rozmočeným v troške vody.Prevaríme aby sa omáčka zahustila a je hotovo .
Podávame s ryžou a opekanými zemiakmi , alebo môžu byť aj hranolky .