Kuracie stehná ala sote podľa mňa .

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
6 ks kuracích stehien ,
1 šľahačková smotana,
konzerva sterilizovanej kukurice,
2 párky ,
oravská slanina ,
cibuľa,
soľ, korenie, vegeta, olej , voda na podliatie,
2 strúčiky cesnaku
POSTUP PŘÍPRAVY
Pozri dole !
Dobrá rada . ......
Ak sa Vám nechce brblať s mäsom tak omáčku , ktorej postup som napísala môžete podávať samotnú s cestovinami . Omáčka je fakt vynikajúca. Moja vlastné tvorba .
Takto máte recept 2 v 1.
 |
Ingrediencie + 2 strúčiky cesnaku ,voda a koreniny |
 |
kuracie stehná naporcujeme , osolíme , okoreníme , ovegetíme a necháme odležať . Ak nemáte čas nemusíte , ale odležané sú lepšie , lebo dostanú lepší šmak . |
 |
Oresujeme do zlatista. Stehná vyberieme poukladáme na plech.
Prikryté alobalom vložíme do vyhriatej trúby, podlejeme vodou a pečieme úplne do mäkka. Pred koncom necháme 10 min zapiecť odokryte aby boli pekne zapečené. |
 |
Vo výpeku z mäsa orestujeme cibuľu. |
 |
Keď je cibuľa zlatistá pridáme oravskú slaninu a necháme popražiť |
 |
Pridáme párok , znovu restujeme |
 |
Keď je párok ružovkavý pridáme konzervu kukurice |
 |
Všetko podlejeme kuracím vývarom ( voda zmiešaná s kuracím bujónom ) a necháme 10 min dusiť. |
 |
Pridáme šľahačkovú smotanu a prevaríme . |
 |
Nakoniec dochutíme 2 strúčikmi cesnaku a zahustíme solamylom rozmočeným v troške vody.Prevaríme aby sa omáčka zahustila a je hotovo . |
 |
Podávame s ryžou a opekanými zemiakmi , alebo môžu byť aj hranolky . |