Domáca MARLENKA



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

CESTO:500 g hladkej múky,200 g medu,160 g práškového cukru,100 g masla(Palmarín),2 celé vajíčka,štipku soli,lyžičku sódy bikarbóny KRÉM:1 sladené kondenzované mlieko(salko),200 g masla,orechy,čokoláda na ozdobenie

POSTUP PŘÍPRAVY

Najprv si dáme variť konzervu salka.Varíme ju 3 hodiny na miernom ohni celú ponorenú vo vode.

Medzitým si pripravíme cesto.Do misky dáme múku,práškový cukor,vajíčka,sódu bikarbónu a soľ.Pridáme roztopené maslo a zohriaty med.Rukami vypracujeme cesto a necháme odležať v chladničke(cca 2 hodiny).Po odležaní cesto rozdelíme na 4-5 bochníkov.Každý bochník si vyvaľkáme na papieri na pečenie.Okraje odrežeme a odložíme.Vyvaľkané pláty preložíme na plech aj s papierom na pečenie a pečieme 5 minút pri 160 stupňoch.Takto si upečieme všetky pláty.Odrezky,ktoré sme si odložili spojíme,vyvaľkáme a dáme upiecť(Neskôr ich rozdrvíme a použijeme na posypanie hotovej marlenky).

Po 3 hodinách konzervu vyberieme a necháme vychladnúť v studenej vode.Potom dáme do misky zmäkknuté maslo a pomaly pridávame vychladené salko.Miešame až kým sa nespoja a pridáme orechy.Odložíme do chladničky.

Každý plát potrieme krémom,vrátane posledného.Posledný plát posypeme rozdrvenými odrezkami,ktoré sme zmiešali s pomletými orechami.Na záver ozdbíme čokoládou.Marlenku necháme postáť minimálne do ďalšieho dňa.

DOBRÚ CHUŤ

začneme uvarením konzervy...ten papier potom "odpadol"...
...pokračujeme vypracovaním cesta...
...upečieme si pláty cesta...
...po troch hodinách čakania máme karamel...mňam...
...postupne pridávame k maslu...
...a máme úžasný krém...
...hotová marlenka....
...ešte ozdobíme...
...ešte pár fotiek...
...a nedočkavý ochutnávač :))