Domáca MARLENKA

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
CESTO:500 g hladkej múky,200 g medu,160 g práškového cukru,100 g masla(Palmarín),2 celé vajíčka,štipku soli,lyžičku sódy bikarbóny KRÉM:1 sladené kondenzované mlieko(salko),200 g masla,orechy,čokoláda na ozdobenie
POSTUP PŘÍPRAVY
Najprv si dáme variť konzervu salka.Varíme ju 3 hodiny na miernom ohni celú ponorenú vo vode.
Medzitým si pripravíme cesto.Do misky dáme múku,práškový cukor,vajíčka,sódu bikarbónu a soľ.Pridáme roztopené maslo a zohriaty med.Rukami vypracujeme cesto a necháme odležať v chladničke(cca 2 hodiny).Po odležaní cesto rozdelíme na 4-5 bochníkov.Každý bochník si vyvaľkáme na papieri na pečenie.Okraje odrežeme a odložíme.Vyvaľkané pláty preložíme na plech aj s papierom na pečenie a pečieme 5 minút pri 160 stupňoch.Takto si upečieme všetky pláty.Odrezky,ktoré sme si odložili spojíme,vyvaľkáme a dáme upiecť(Neskôr ich rozdrvíme a použijeme na posypanie hotovej marlenky).
Po 3 hodinách konzervu vyberieme a necháme vychladnúť v studenej vode.Potom dáme do misky zmäkknuté maslo a pomaly pridávame vychladené salko.Miešame až kým sa nespoja a pridáme orechy.Odložíme do chladničky.
Každý plát potrieme krémom,vrátane posledného.Posledný plát posypeme rozdrvenými odrezkami,ktoré sme zmiešali s pomletými orechami.Na záver ozdbíme čokoládou.Marlenku necháme postáť minimálne do ďalšieho dňa.
DOBRÚ CHUŤ
 |
začneme uvarením konzervy...ten papier potom "odpadol"... |
 |
...pokračujeme vypracovaním cesta... |
 |
...upečieme si pláty cesta... |
 |
...po troch hodinách čakania máme karamel...mňam... |
 |
...postupne pridávame k maslu... |
 |
...a máme úžasný krém... |
 |
...hotová marlenka.... |
 |
...ešte ozdobíme... |
 |
...ešte pár fotiek... |
 |
...a nedočkavý ochutnávač :)) |