Torta - mapa - s orechovým a čokoládovým krémom a s farebnou šľahačkou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 PLÁTY PIŠKÓTOVÉHO CESTA (rozpis na 1 plát: 5 vajec * 5 kopcovitých PL práškového cukru * 5 kopcovitých PL polohrubej múky) *** ČOKOLÁDOVÝ KRÉM: 1.časť: 150 g práškového cukru * 50 g kakaa * 200 g masla * 2. časť: 60 g masla * 60 g hladkej múky * 500 ml mlieka *** ORECHOVÝ KRÉM: 1. časť: 150 g práškového cukru * 200 g mletých vlašských orechov * 100 g masla * 2. časť: 60 g masla * 60 g hladkej múky * 500 ml mlieka *** 250 ml smotany na šľahanie * 1 stužovač šľahačky * potravinárske farby

POSTUP PŘÍPRAVY

Upečieme piškótové pláty a urobíme orechový a čokoládový krém. Kto by chcel podrobný obrázkový postup, je uverejnený v mojom recepte "Rušeň Tomáš pre Tomáša :-)" - http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=3592
Na piškótový plát navrstvíme čokoládový krém, nezabudneme si z krému odložiť cca 2-3 PL. Na krém dáme druhý piškótový plát a naň navrstvíme orechový krém. Na vrchu, aj na bokoch torty krém zarovnáme a tortu dáme stuhnúť do chladu.
Podľa papierovej predlohy najskôr naznačíme hranice štátu špáradlom a potom hranice obtiahneme odloženým čokoládovým krémom. Mne sa osvedčilo na "kreslenie" použite sáčku z mlieka. Je dosť pevný a hrúbku čiary si určíme tým, koľko z rožka sáčku odstrihneme.
Smotanu na šľahanie vyšľaháme so stužovačom šľahačky a podľa toho aké farby sú na vlajke, zvolíme potravinárske farby. Tentokrát som použila tekuté farby z tuby, ktoré som vmiešala metličkou do vyšľahanej šľahačky. Tú som nanášala taktiež pomocou sáčku od mlieka vo vodorovných pásoch, otvor na sáčku som zvolila väčší. Nakoniec som povrch každého farebného pásu uhladila zvlášť.