FáNKY (ved sú fašiangy)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

40dag, hladkej muky, 2 celé vajca, 1 dcl mlieka , 250g tvarohu, 2PL prášk. cukru, 1/2 prášku do pečiva, 1/2 ĆL sody bicarbony, štipka soli, tuk na vysmážanie, vanilkový a práškový cukor na obaľovanie

POSTUP PŘÍPRAVY

Milé maminky, kedže su tu fašiangy a máloktorá z nás si mozno trufne pripraviť fašiangové šišky, / ja som ich prvý krát robila uz ako dieťa/ je tu lahšia a naozaj velmi chutná obdoba šišiek, Postup je úplne jednoduchý. Všetky ingrediencie jednoducho zmiešame do kopy a necham ešte 1/2 hodinku kysnut, keby sa Vám nähodiu cesto zdalo byť lepkavé tak kludne pridajte hladkú muku. Cesto nemusi nejak zvlášť vykysnúť, ono to v podstate narastie az ked sa vysmažia . Cesto rozvaľkáme na hrubku cca 0,8 cm a radielkom robime malé tvary, napr kosoštvorce, no proste ako nám vyjde cesto. Potom uz len jednoducho hodime do rozpáleného oleja, prikryjeme - ono to bude pukať, krásne sa nafúknu potom ich otočíme a už a druhú stranu neprikrývame,. A finále? uz s pomocou vasich detičiek dokončite jednoducho, obalíte fánky v cukre, ktorý pripravíme vlastne ked zmiešame vanilkový s práškovým a potom uz len dobrú chuť.