Pečená morka.....



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 morka , soľ , majorán , 150 g údenej slaninky , 100 g masti , mäsový vývar na podlievanie

POSTUP PŘÍPRAVY

Na pečenie si vyberáme menšie kusy s hmotnosťou 3 až 4 kg. Očistenú vypitvanú morku umyjeme a osušíme, zo stehien odstránime šľachy.
Zvnútra i zvonka ju osolíme a posypeme majoránom.
Prsia prešpikujeme plátkami údenej slaninky, prípadne ju plátkami slaninky obložíme.
Potom morku položíme na pekáč hruďou nadol a polejeme horúcou masťou, podlejeme mäsovým vývarom, prikryjeme
a pečieme vo vyhriatej rúre asi 60 minút.
Ak nemáme dostatočne veľký pekáč, urobíme si ochranný obal z alobalu tak, aby sa nedotýkal morky.
Potom morku odokryjeme, obrátime a priebežne polievame vlastnou šťavou.
Upečieme do mäkka.
V prípade potreby morku podlievame