Môj punčový rez - skombinovaný podľa receptov na MMB, prvy pokus :-))



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

9 vajec, práškový cukor , polohrubá múka, maslo, prasok do peciva, cervene potravinárske farbivo, 500ml malinového sirupu (jahodového)100 - 200 ml vody, punčová aróma od Thymosu, pikantný džem, punčová poleva Dr. Oetker, mensi plech ( 30*21cm)

POSTUP PŘÍPRAVY

Dovolujem si dat sem tento puncovy kolacik, ktory som skombinovala podla receptov a rad kociek na MMB :-)) za co im patri srdecna vdaka. Kolacik bol naozaj vynikajuci a po navsteve nic neostalo, naozaj velmi velmi chutny. Priprava je celkom nenarocna, hlavne nabuduce uz budem mat vychytane vsetky chyby.

TAKZE postup:

1. Upecieme tenku piskotu: 3 žltka, 130 g praskoveho cukru, 80 g masla vymiesame, pridame 130 g polohrubej muky s 1/3 prasku do peciva, a nakoniec sneh z 3 bielkov.

2. Upecieme hrubu piskotu - tu co bude v strede, 6 zltkov, 200 g praskoveho cukru, 100 g masla vymiesame, pridame trosinku cerveneho farbiva rozpusteneho v par kvapkach vody, pokial nebudeme vidiet peknu bledoruzovu farbu, pridame 260 g polohrubej muky s 2/3 prasku do peciva, a sneh zo 6 bielkov, pecieme cca na 160 stupnoch, aby sa prepiekla.

3. Pripravime sirup, 500 ml malinoveho sirupu, 1 dc vody, asi 3 ml puncovej aromy - zalezi od znacky, treba to skusat priebezne, aby sme to s aromou neprehnali :-)) ja som sirup mierne zahriala. Nabuduce sa chystam kupit sirup bez umelych farbiv, teraz som mala od Zlatej studne MALINOVY, ale straaasne farbil, skor kupim JUPI jahodovy, ten ma prirodzenu farbu.

4 . Tenku piskotu prerezeme na polovicu - v tomto stadiu som sa najviac rozculovala, lebo sa mi prilepila o dno pekaca, nabuduce si dam papier na pecenie, obe strany natrieme lekvarom. Tie neskor budu z oboch stran kolacika.

5. Hrubu piskotu z jednej strany popichame vidlickou, polejeme postupne celym sirupom, on vsiakne, nabuduce sa dokonca chystam pridat este aspon 1 dc vody, nebol az taky mokry, a tou pokvapkanou stranou preklopime na jeden tenucky natrety plat. JA som hned nan nacapila ten dalsi plat, nabuduce ten hruby plat polejem sirupom tiez aj z tejto vrchnej strany :-)))

6. Podla navodu pripravime polevu, je to uplne jednoduche, supneme na kolacik a dame do chladnicky na noc.

Dobru chut!!!