Zemiaky s nízkotučnou kyslou smotanou - oddelená strava
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
zemiaky uvarené v šupke * nízkotučná kyslá smotana * 1 šalátová uhorka * 1 cibuľa * ochutená bylinková morská soľ * cesnak * petržlenová vňať * olivový olej
POSTUP PŘÍPRAVY
Ďalší recept na oddelenú stravu - mne osobne veľmi veľmi chutilo :-)
|
1. Najprv si uvarte zemiaky v šupke, nechajte trocha vychladnúť, aby sa dali chytiť do ruky a nakrájať na krájači. |
|
2. Nachystáme si ostatné suroviny: šalátovú uhorku, veľa veľa cesnaku, jednu cibuľu, morskú soľ, trocha olivového oleja, petržlenovú vňať a kyslú smotanu. |
|
3. Do misy dajte nakrájanú uhorku a cibuľu na drobnejšie kúsky, |
|
4. ... pridajte nasekanú petržlenovú vňať a pretlačený cesnak, |
|
5. ... ďalej pridajte kyslú smotanu, trocha olivového oleja, |
|
6. ... ochuťte bylinkovou soľou |
|
7. ... a poriadne zamiešajte. Nechajte chvíľku odstáť. Zatiaľ zapnite rúru na 250 stupňov a nachystáme zemiaky. |
|
8. Do menšieho pekáčika alebo jenskej misy pretlačte uvarené a ošúpané zemiaky, |
|
9. a rozotrite na ne uhorkovú zmes. A toť vsjo, prikryte alobalom a pečte 20-25 minút. |
|
10. Pečte tak, aby uhorka nebola moc mäkká a udusená, stačí 20 minút, aby ostala uhorka "křupavá" :-) |
|
11. Brúúú chuť! Papkáme so surovou mrkvou. |