Kuracie rolky plnené kyslou kapustou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

kuracie prsia * soľ * mleté čierne korenie _____ Kapusta: olej * cibuľa * slanina * kyslá kapusta * mletá červená paprika * kmín drvený _____ Cibuľový základ: olej * cibuľa * mletá červená paprika * voda * soľ

POSTUP PŘÍPRAVY

Príprava kapusty: na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu a na kocky nakrájanú slaninku, pridáme vyžmýkanú kyslú kapustu, spolu premiešame a chvíľočku porestujeme, zaprášime trochou červenej papriky pre farbu a podlejeme vodou - buď čistou alebo kyslou z kapusty, pridáme kmín. Podusíme.

Cibuľový základ: na oleji orestujeme cibuľu, zaprášime mletou červenou paprikou, zalejeme vodou a osolíme.

Kuracie prsia si nakrájame na rezne a naklepeme. Osolíme a okoreníme, na každý plát rozložíme podusenú kyslú kapustu. Stočíme do rolky a uložíme na pekáč. Podlejeme cibuľovým základom a dáme zapiecť do rúry na 20-30 minút. Rolky z pekáča vyberieme a pripravíme omáčku. Buď prv zahustíme a následne precedíme, alebo jednoducho rozmixujeme a potom zahustíme podľa potreby.

Ako príloha v mojom prípade tarhoňa: príprava ako slovenská ryža podľa tohto receptu http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=8353&user=22115