Pagáčiky,rodinný recept.

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1kg polohrubej múky,2dl 30%-nej smotany,za prázdny smotanový kelímok mlieka,pol kg bravčovej masti,1 kocka droždia alebo francúzske droždie na1kg múky,1 lyžica soli,2 vajíčka do cesta a tretie na potretie.

POSTUP PŘÍPRAVY

Z uvedených surovín zmiesiť cesto,netreba dlho,akurát pekne do hladka spojiť.Vykrajovať pagáčiky,možno srdiečka...komu sa čo páči,zdobiť podla fantázie po potretí žltkom: sezamom,makom,syrom,orechami...Cesto sa dá spracovať bezo zvyškov,lebo tie zvyšky sa zase premiesia,po troške odpočivania sa dá s cestom dalej dobre pracovať,takže sa nevyhadzuje nič.Piecť som zvykla pri 200stupnoch na papieri alebo mastnom plechu,podla toho,čo mám pri ruke.A nestvrdnú ani po týždni,treba ich skladovať v nejakej nádobke ,ako nap.tuppervare a pod.,a vždy vybrať množstvo,ktoré sa spotrebuje.Dobrú chuť!