Talianska štrúdla

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Dnes som dostala recept, ešte som to nerobila ale znie to dobre. Ked budem robit dodám foto. suroviny: cesto: 300g polohrubej múky, 300g prášk. cukru , 1 kypriaci prášok plnka: 2 tvarohy, 1 bal. hrozienok, 1 kyslá smotana, kryštálový cukor vrchná zmes: 4 vajcia, 5 dl mlieka, 100g rozpust. masla, 1 vanilka

POSTUP PŘÍPRAVY

Múku, cukor, kypriaci prášok spolu zmiešami a rozdelíme na polovicu. Prvú polovicu zmesi vysypeme na plech. Zmiešame tvaroh, hrozienka a cukor.Zmes vysypeme na prvú polovicu múky a zalejeme kyslou smotanou. Vysypeme druhú časť zmesi. Vajcia rozmiešame s vanilkou, roztopeným maslom, mliekom a pomaly nalejeme na zmes.

Pečieme na 170°C, 35 minút.



Hrozienka nemusia byť-brrrr, ale môžu byť orechy ovocie, čokoláda.