Talianska štrúdla
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Dnes som dostala recept, ešte som to nerobila ale znie to dobre. Ked budem robit dodám foto.
suroviny: cesto: 300g polohrubej múky, 300g prášk. cukru , 1 kypriaci prášok
plnka: 2 tvarohy, 1 bal. hrozienok, 1 kyslá smotana, kryštálový cukor
vrchná zmes: 4 vajcia, 5 dl mlieka, 100g rozpust. masla, 1 vanilka
POSTUP PŘÍPRAVY
Múku, cukor, kypriaci prášok spolu zmiešami a rozdelíme na polovicu. Prvú polovicu zmesi vysypeme na plech. Zmiešame tvaroh, hrozienka a cukor.Zmes vysypeme na prvú polovicu múky a zalejeme kyslou smotanou. Vysypeme druhú časť zmesi. Vajcia rozmiešame s vanilkou, roztopeným maslom, mliekom a pomaly nalejeme na zmes.
Pečieme na 170°C, 35 minút.
Hrozienka nemusia byť-brrrr, ale môžu byť orechy ovocie, čokoláda.