Sladké langoše podľa babky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

600 g hladká múka * kocka droždia * 2 Pl kryštálový cukor * štipka soli * 5 PL oleja * 50 g palmarin * 5 dcl vlažné mlieko

POSTUP PŘÍPRAVY

tieto sladké langoše babka robievala tradične na Veľkú noc a na Vianoce, teraz som ich robila ja pod babkiným vedením :))

do týchto langošov sa dajú požiť rôzne plnky: zo sladkej kapusty, kyslej kapusty, slivkový lekvár, orechy, tvaroh s lekvárom alebo len čistý tvaroh s vajíčkom a cukrom a pod.

múka, rozdrobené droždie, cukor, soľ, palmarin, olej
prilejeme mlieko a vypracujeme cesto, mne pomohol mixér, cesto necháme nakysnúť
medzitým som si urobila plnku - tvaroh (babka zvykla dávať klasický tvaroh, ja som mala vymixovaný, mäkký), slivkový lekvár, cukor podľa chuti
vykysnuté cesto si rozdelíme na 4 časti, jednu časť si rozvaľkáme do štvorca, do stredu dáme podusenú bielu kapustu s cukrom
kraje prehneme, potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme upiecť
upečený, horúce cesto potrieme maslom
ďalšie dva slivkovo-tvarohová plnka
upečené
zo štvrtej časti bol orechovník