Pomarančové tiramisu

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Suroviny pre 6 osôb: 3 žĺtka, 75 g kryštálového cukru, 4 cl pomarančového likéru /Grand Marnier/, 500 g Mascarpone /je trošku drahší, môžete ho nahradiť syrom Ricota/, 250 ml pomarančovej šťavy, 250 g dlhých piškót, 2 PL pomarančovej kôry na zdobenie /alebo pomarančová, či citrónová poleva/
POSTUP PŘÍPRAVY
Postup Krém: Žĺtka s cukrom vyšľaháme do penista, pridáme polovičku likéru a celé Mascarpone a vyšľaháme.
Postup Tiramisu: Druhú polovicu likéru zmiešame s pomarančovou šťavou, v ktorej budeme kratučko ponárať dlhé piškóty. Na dno formy dáme najskôr kratučko ponárané dlhé piškóty, potom vrstvu krému a opäť kratučko ponárané dlhé piškóty pokiaľ nevyplníme formu, posledná vrstva musí byť krém. Na koniec ozdobíme pomarančovou kôrou, alebo polevou podľa vášho výberu. Necháme v chladničke stuhnúť!
Dopľnam ešte jednu vec, že som našla sušenú citrónovú kôru v BALE a výrobca je KOTÁNYI, nechcem robiť reklamu, ale je to fakt problém zohnať, tak aby ste vedeli :-))
 |
Pripravíme si všetky suroviny, |
 |
takto vyzerá originál pomarančový likér - Grand Marnier, bežne ho kúpite, hoci je trošku drahší, ale naspäť k receptu |
 |
do misky dáme žltka s cukrom a vymiešame do penista |
 |
pridáme polovičku likéru a mascarpone a ďalej šľaháme |
 |
pomaranče odšťavíme a šťavu si pripravíme do misky, v ktorej vieme máčať piškóty |
 |
do pomarančove šťavy vlejeme druhú polovičku likéru, dobre premiešame |
 |
do pripravenej "omáčky" máčame dlhé piškóty |
 |
a ukladáme do formy, či už sklenej, keramickej, alebo akú doma máte |
 |
na vrstvu piškót prichádza vrstva krému |
 |
a na krém opäť vrstva namáčaných dlhých piškót, |
 |
končíme vrstvou krému. |
 |
polejeme polevou, alebo posypete postrúhanou pomarančovou, či citrónovou kôrou, ja som nezohnala chemicky neošetrený pomaranč, ani citrón, tak držím palce. :-)
Nezabudnite odložiť do chladničky a nechať stuhnúť, tak na 2-3 hodinky. |
 |
Ja som na poliatie použila takýto práškový citrónový výrobok. Kúpite bežne v hypermarkete :-)
Tak Dobrú chuť !!! |