Fantastikuš čokokoláč.



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1kg hladkej múky, 5 žĺtkov, 100 g práškového cukru, 5 dcl mlieka, 4 PL oleja, 50 g droždia, 1 PL kryštálového cukru, 1 kypriaci prášok do pečiva, štipka soli. Plnka: 250 g margarínu /ja som dala maslo/, 200 g práškového cukru, 4 PL nesladeného kakaa. Na potretie 1 vajko.

POSTUP PŘÍPRAVY

Kuk !

Tu sú všetky surovinky, ja som dala sušené droždie dva sáčky, ale podľa mňa je to lepšie z kocky.
Múku preosejem a pridám do nej prášok do pečiva , žĺtka, práškový cukor, olej a polovicu mlieka a štipku soli.Ja som pridala ešte jeden vanilkový cukor, ten dávam takmer všade.
Medzitým mi rastie kvások na piecke vo zvyšnej polovici mlieka a kryštálovým cukrom.
Keď kvások "napuchol" tak ho vlejem do múkovej zmesy a špirálovým mixérom vymiešam až kým sa cesto neodlepuje od misky.
Vyzerá už dokončené, aby bolo také krásne žlté, treba poslať mužíka na trh pre domáce vajká.
A šup s ním na piecku nech pekne narastie, samozrejme vhodné je aj iné teplé miesto.
Medzitým pripravím čokokrém, roztopím maslo a primiešam práškový cukor a kakao. No a tu je akýsi háčik, lebo tento fajn krém mi vždy prerazí cesto a preteká.
Keď cesto nakyslo položím ho na pomúčenú dosku a rezdelím na 6 častí.
Takto.
Každú časť zvlášť rozvaľkám na tenko.
Natriem krémom. Natierajte tak aby sa ušlo na každý plát cesta.
Natreté zrolujem ako roládu.
A vždy dve rolky spolu spletiem. Konce trocha pritlačím.
Potriem rožšlahaným vajíčkom a nechám ešte chvíľu kysnúť. Budú z toho tri koláče, mne sa na plech mestia len dva, lebo ešte pri pečení narastú.
Šup s tým do trúby a piecť tak 30 minút na 190-200 stupňoch.
Tak a je upečené, len škoda, že aj na plechu. Ja ho ešte pocukrujem, keďže nie je veľmi sladký.