Fantastikuš čokokoláč.
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1kg hladkej múky, 5 žĺtkov, 100 g práškového cukru, 5 dcl mlieka, 4 PL oleja, 50 g droždia, 1 PL kryštálového cukru, 1 kypriaci prášok do pečiva, štipka soli.
Plnka: 250 g margarínu /ja som dala maslo/, 200 g práškového cukru, 4 PL nesladeného kakaa.
Na potretie 1 vajko.
POSTUP PŘÍPRAVY
Kuk !
|
Tu sú všetky surovinky, ja som dala sušené droždie dva sáčky, ale podľa mňa je to lepšie z kocky. |
|
Múku preosejem a pridám do nej prášok do pečiva , žĺtka, práškový cukor, olej a polovicu mlieka a štipku soli.Ja som pridala ešte jeden vanilkový cukor, ten dávam takmer všade. |
|
Medzitým mi rastie kvások na piecke vo zvyšnej polovici mlieka a kryštálovým cukrom. |
|
Keď kvások "napuchol" tak ho vlejem do múkovej zmesy a špirálovým mixérom vymiešam až kým sa cesto neodlepuje od misky. |
|
Vyzerá už dokončené, aby bolo také krásne žlté, treba poslať mužíka na trh pre domáce vajká. |
|
A šup s ním na piecku nech pekne narastie, samozrejme vhodné je aj iné teplé miesto. |
|
Medzitým pripravím čokokrém, roztopím maslo a primiešam práškový cukor a kakao. No a tu je akýsi háčik, lebo tento fajn krém mi vždy prerazí cesto a preteká. |
|
Keď cesto nakyslo položím ho na pomúčenú dosku a rezdelím na 6 častí. |
|
Takto. |
|
Každú časť zvlášť rozvaľkám na tenko. |
|
Natriem krémom. Natierajte tak aby sa ušlo na každý plát cesta. |
|
Natreté zrolujem ako roládu. |
|
A vždy dve rolky spolu spletiem. Konce trocha pritlačím. |
|
Potriem rožšlahaným vajíčkom a nechám ešte chvíľu kysnúť. Budú z toho tri koláče, mne sa na plech mestia len dva, lebo ešte pri pečení narastú. |
|
Šup s tým do trúby a piecť tak 30 minút na 190-200 stupňoch. |
|
Tak a je upečené, len škoda, že aj na plechu. Ja ho ešte pocukrujem, keďže nie je veľmi sladký. |