Brašovská mojej mamky

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
bravčové stehno, alebo pliecko, veľká cibuľa, soľ, korenie, pálivá paprika, kyslé uhorky, 2-3 plátky slaniny, 1 malé lečo
POSTUP PŘÍPRAVY
Tento recept so dostala od mojej mamky, neviem, či sa naozaj tak volá, alebo pod týmto názvom niekto má iný , alebo podobný recept, ja som to neskúmala, ja len viem že som mamke vďačná za recept a vlastne nie len ja ale aj moja rodinka. Tak poďme na postup.........
 |
bravčové mäsko si nakrájame na rezance |
 |
najprv osmažíme slaninku narezanú na kocky |
 |
potom pridáme cibuľu nakrájanú na mesiačiky |
 |
pridáme soľ, nemusí, lebo slanina je slaná dosť, korenie, pálivú papriku, môže aj trošku sladkej |
 |
mäso necháme vydisiť, zalejeme vodou a uvaríme do skoro mäkka, potom pridáme nakrájané kyslé uhorky, trochu povaríme |
 |
keď uhorky trošku zmäknú, pridáme lečo a prevaríme |
 |
dovaríme, podľa chuti dochutíme, ak sa nám bude zdať šťava riedka môžme zahustiť solamylom, alebo horčicou a hotovo |
 |
jedno z našich najobľúbenejších , mňam |