Brašovská mojej mamky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

bravčové stehno, alebo pliecko, veľká cibuľa, soľ, korenie, pálivá paprika, kyslé uhorky, 2-3 plátky slaniny, 1 malé lečo

POSTUP PŘÍPRAVY

Tento recept so dostala od mojej mamky, neviem, či sa naozaj tak volá, alebo pod týmto názvom niekto má iný , alebo podobný recept, ja som to neskúmala, ja len viem že som mamke vďačná za recept a vlastne nie len ja ale aj moja rodinka. Tak poďme na postup.........

bravčové mäsko si nakrájame na rezance
najprv osmažíme slaninku narezanú na kocky
potom pridáme cibuľu nakrájanú na mesiačiky
pridáme soľ, nemusí, lebo slanina je slaná dosť, korenie, pálivú papriku, môže aj trošku sladkej
mäso necháme vydisiť, zalejeme vodou a uvaríme do skoro mäkka, potom pridáme nakrájané kyslé uhorky, trochu povaríme
keď uhorky trošku zmäknú, pridáme lečo a prevaríme
dovaríme, podľa chuti dochutíme, ak sa nám bude zdať šťava riedka môžme zahustiť solamylom, alebo horčicou a hotovo
jedno z našich najobľúbenejších , mňam