Kuracina A la Aďa - do súťaže



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

kuracie prsia - ja som robila asi zo 600 g a vyšlo to na dva dni, asi 4 väčšie cibule, môže byť aj viac, horčica, soľ, korenie, harmónia chuti

POSTUP PŘÍPRAVY

Tento recept mám od ID 920, ale u nich sa už kuracina nevarí, takže ona ho nepripraví a my ho máme radi ako vlastný.... Je to veľmi jednoduché, tej cibule sa nebojte, moja dcéra ju tiež nemusí, ale po tejto omáčke aj tanier vylíže. A dá sa robiť aj z bravčoviny alebo iného mäsa.

Takže kuracinu si nakrájame na rezníky a cibuľu nadrobno. Toto je zároveň aj možnosť zbavenia sa pomocníkov. Aj moja dcéra odišla so slzami v očiach.....
Rezníky si posolíme z oboch strán a z jednej aj okoreníme a potrieme horčicou
Takto potreté si ich vrstvíme na seba
Potom si ich zprudka z oboch strán opražíme na rozpálenom oleji.
Opražené rezne vyberieme nazad na tanier
Potom vo výpeku speníme cibuľu a opražíme do zlatista. Ďalšia veľmi vhodná Adina finta - aby sa mi nespiekla a dlhšie sa pražila a bola mäkká, po chvíľke prilejem lyžicu-dve vody
Potom na ňu vrátime mäso a ešte spolu krátko popražíme
Zalejeme vodou, pridáme horčicu - aspoň 5 polievkových lyžíč, ale podľa chuti môžete dať aj viac, ja ešte dávam harmóniu chuti a potom to dusíme
Až je mäso mäkké, vyberieme ho a šťavu rozmixujeme. Môžeme aj prepasírovať cez sitko, ale dlhšie to trvá
Vďaka tej cibuli vznikne hustá omáčka, preto jej je tam treba dať veľa
My to milujeme s kašou, ale dá sa v pohode použiť aj ryža alebo tarhoňa.
No a takto vyzeral na záver Natálkin tanier.
Prajeme aj Vám dobrú chuť.