Kuracina A la Aďa - do súťaže

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
kuracie prsia - ja som robila asi zo 600 g a vyšlo to na dva dni, asi 4 väčšie cibule, môže byť aj viac, horčica, soľ, korenie, harmónia chuti
POSTUP PŘÍPRAVY
Tento recept mám od ID 920, ale u nich sa už kuracina nevarí, takže ona ho nepripraví a my ho máme radi ako vlastný.... Je to veľmi jednoduché, tej cibule sa nebojte, moja dcéra ju tiež nemusí, ale po tejto omáčke aj tanier vylíže. A dá sa robiť aj z bravčoviny alebo iného mäsa.
 |
Takže kuracinu si nakrájame na rezníky a cibuľu nadrobno. Toto je zároveň aj možnosť zbavenia sa pomocníkov. Aj moja dcéra odišla so slzami v očiach..... |
 |
Rezníky si posolíme z oboch strán a z jednej aj okoreníme a potrieme horčicou |
 |
Takto potreté si ich vrstvíme na seba |
 |
Potom si ich zprudka z oboch strán opražíme na rozpálenom oleji. |
 |
Opražené rezne vyberieme nazad na tanier |
 |
Potom vo výpeku speníme cibuľu a opražíme do zlatista. Ďalšia veľmi vhodná Adina finta - aby sa mi nespiekla a dlhšie sa pražila a bola mäkká, po chvíľke prilejem lyžicu-dve vody |
 |
Potom na ňu vrátime mäso a ešte spolu krátko popražíme |
 |
Zalejeme vodou, pridáme horčicu - aspoň 5 polievkových lyžíč, ale podľa chuti môžete dať aj viac, ja ešte dávam harmóniu chuti a potom to dusíme |
 |
Až je mäso mäkké, vyberieme ho a šťavu rozmixujeme. Môžeme aj prepasírovať cez sitko, ale dlhšie to trvá |
 |
Vďaka tej cibuli vznikne hustá omáčka, preto jej je tam treba dať veľa |
 |
My to milujeme s kašou, ale dá sa v pohode použiť aj ryža alebo tarhoňa. |
 |
No a takto vyzeral na záver Natálkin tanier. Prajeme aj Vám dobrú chuť. |