Jablkové pité
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
cesto: 1 vajce, 200 g práškového cukru, 600g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, štipka soli, 1 hera (alebo iný margarín)
plnka: ošúpané a nastrúhané jabĺčka, škorica, cukor
POSTUP PŘÍPRAVY
fotopostup prihodím niekedy nabudúce :o)
Vajce zmiešam spolu s cukrom a herou. Navážim si múku, do ktorej zamiešam prášok do pečiva a štipku soli a potom postupne pridávam tej vajcovej hmote, kým nevytvarujem z toho kompaktnú hmotu.
Dám do chladničky chvíľu odpočinúť (keď nemáme čas, môžme rovno s cestom pracovať).
Cesto si rozdelím na 2 časti. Prvú časť vyvaľkáme, a vložíme na vymastený a strúhankou (múkou) vysypaný plech. Na cesto poukladáme postrúhané jablká, ktoré posypeme cukrom a škoricou podľa chuti.
Na túto masu dáme vyvaľkanú druhú polku cesta.
Pečieme vo vyhriatej trúbe, kým koláčik nechytí zlatovú farbu.