Živánska



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

bravčové mäso, slaninka, domáca klobása, čerstvé šampiňóny, cibuľa, zemiaky, soľ, olej, rasca, grilovacie korenie šalát: biela kapusta, mrkva, jablko, menšia cibuľa, olej, práškový cukor

POSTUP PŘÍPRAVY

Zemiaky očistíme a pokrájame na väčšie kúsky. Taktiež si pokrájame mäso, klobásku, na hrubšie pásiky slaniny, na hrubšie kolieska cibuľu a očistíme si šampiňony (zbavíme ich stopiek, necháme si len klobúčiky). Na plech nalejeme trošku vody, na to uložíme zemiaky, posolíme, na to uložíme mäso, posypať grilovacím korením a potom už len rovnomerne poukladáme slaninku, klobásu, šampiňóny, cibuľu. Všetko to trochu polejeme olejom a zakryjeme alobalom. Dáme piecť do predriatej rúry na 220 stupňov. Najskôr pečieme 1 hodinu, potom alobal dáme dole a pečieme ďalej skoro trištvrte hodiny. Občas premiešame a je potrebné občas doliať vodu, prípadne ja používam ochutený vývar z polievky.

Medzitým si pripravíme šalát: nadrobno nakrájam cibuľku, na strúhadle nadrobno nastrúhať mrkvu, taktiež na strúhadle nastrúhať jablko a aj bielu kapustu (na tom väčšom). Všetko to zmiešať, pridať asi 1 čajovú lyžičku práškového cukru a 1 polievkovú lyžicu oleja.
Dobrú chuť.

pripravené do rúry na pečenie, ešte zakryť alobalom a môže sa piecť
dobrú chuť