Kuracie rezance zapečené v smotanovéj omáčke
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
600 g kuracích pŕs, 120 g strúhaného udeného eidamu, 125 g smotany, 2 Pl hl. múky, olej na pečenie, soľ, 1 Pl zmesi Cesnakové korenie.
POSTUP PŘÍPRAVY
Kuracie prsia nakrájame na rezance, okoreníme cesnakovým korením a zmiešame s hladkou múkou. Zprudka opečieme na rozohriatom oleji, zalejeme smotanou a krátko povaríme. Zmes dochutíme podľa potreby soľou, preložíme do zapekacej misy a posypeme strúhaným syrom. Zapečieme v rozohriatej rúre do zlatova.
TIP: Kuracie mäso môžeme zameniť za bravčové, hovädzie alebo jahňacie mäso.
Zmes môžme tiež obohatiť pridaním póru, šampiónov, olív alebo anglickej slaniny.