Bravčové v sladkokyslej zelenine

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
450g bravčového mäska(karé bez kosti, stehno, alebo kuracina), 1pór, koreniny, ZELENINKA: 1/2kg brokolice (karfiolu) 250g koreňovej zeleniny, 50g kukurice, 1červená paprika a 1 zelená paprika, 250g jabĺk (ananásu), 4lyžice rastlinného oleja, 200ml kečupu, 4lyžice medu, šťava z jedného pomaranča (citróna alebo ryžový ocot), 3 lyžice sójovej omáčky, koreniny a soľ podľa chuti :)
POSTUP PŘÍPRAVY
Opäť jedno jedlo z ázijskej kuchyne. Tu sa používa rôzna exotická zelenina, ktorá sa u nás začala objavovať na pultoch.Napríklad biely baklažán a kapusta pak choi, struky okry a plody ibišteka, vodné gaštany a fazuľa vigna čínska...toto mi však dnes nepoužijeme....Ponúkam Vám sladkokyslé jedlo, ktoré by sa malo podávať bez prílohy. Ingrediencie môžete obmieňať a dochutnávať podľa vlastnej chuti...
 |
Príprava mäska v hrnci: Pór nakrájame na kolieska a prudko opečieme na oleji. |
 |
Pridáme nakrájane mäso a orestujeme. Potom dáme mletú rascu, sušenú petržlenovú vňať,sójovú omáčku(len trošku, nie ako je v rozpise, ten je pre zeleninku!!!), vegetu bez glutamánu, soľ a necháme pod pokrievkou dusiť. :) |
 |
Zeleninka: Vo woku rozpálime olej a pridáme brokolicu(karfiol). Prudko opečieme a vyberieme von. |
 |
vložíme koreňovú zeleninku a kukuricu..... |
 |
papriku, jablko(ananaás).... |
 |
a ďalej opekáme. |
 |
Po chvíli pridáme ružičky brokolice. |
 |
Prilejeme kečup, med.... |
 |
a šťavu z pomaranča. Dochutíme korením...sójová omáčka, oregano, chilli....soľ, vegeta.... |
 |
Prilejeme 250ml vody a asi 5 minút povaríme na miernom ohni. Často miešame. |
 |
Nakoniec môžete pridať mletý zázvor alebo nasekané lístky z koriandra. Vložíme mäkké mäsko a premiešame. |
 |
odstavíme z ohňa a podávame :) s pohárom suchého bieleho vínka :) |