Židovské buchty

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

8 PORCIÍ, ČAS PRÍPRAVY: 35 MINÚT 1,5 kg bielej kapusty 1 kg polohrubej múky 1–2 lyžice husacej alebo kačacej masti 250 g pomletých orechov 100 g práškového cukru soľ

POSTUP PŘÍPRAVY

POSTUP:
1.
Kapustu nastrúhame a posolíme, aby pustila trochu šťavy. Pridáme polohrubú múku, ale len toľko, aby sme mohli vypracovať cesto.
2.
Rozvaľkáme ho na hrúbku 2–3 cm a narežeme ostrôžkou alebo nožom na pásy široké asi 10 cm. Potom z každého pásu osobitne režeme obdĺžniky široké 3–4 cm. Uvaríme ich v slanej vode. Pomocou sitka uvarené tašky vyberieme a hneď pokvapkáme husacou alebo kačacou masťou.
3.
Na tanieri ich posypeme pomletými orechmi zmiešanými s práškovým cukrom.
NÁŠ TIP:
Tašky môžete pokvapkať aj obyčajnou bravčovou masťou alebo olejom.