Jednoducho jednoduchý a rýchly - zapečený karfiol

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
**karfiol, **4dl mlieka, **hladká múka, **maslo, **200g tvrdého syra, **3 vajcia, **vegeta, **soľ, **bylinkové korenie /oregáno, tymián/
POSTUP PŘÍPRAVY
Úplne jednoduchý - rýchlovka ! Bez šunky, bez smotany. Fotka je nevýrazna, pretože už som nestíhala nafotiť aj so zeleninkou, ale obžrali sme sa.
 |
Karfiol si uvaríme ako býva zvykom v slanej vode, necháme okvapkať a rozdelíme na ružičky. |
 |
Ohňovzdornú misu vytrieme tukom, vysypeme strúhankou a poukladáme do nej karfiol. |
 |
Pripravíme si bešamelovú omáčku - na oleji speníme múku, zalejeme mliekom a povaríme do zhustnutia. |
 |
Ingrediencie do bešamelu - tymian som nedala, lebo som ho nemala :o) |
 |
Do vychladnutej omáčky pridáme polovicu nastrúhaného syra, žĺtka, vegetu, soľ a korenie, premiešame. |
 |
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý zľahka vmiešame do hustej omáčky. |
 |
Vylejeme ju na karfiol, posypeme syrom, ktorý nám zostal, korením a dáme do rúry zapiecť, kým sa nám syr neroztečie a súčasne nespojí a nevytvorí pevnejší obal. Vnútro - bešamel omáčka bude stále poredšia - fantastická ! |
 |
Hotovo. Zemiačky, zelenina a super rýchly obedík pre zaneprázdnené maminy :o). |