Torta

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Mramorový korpus: 4 vajíčka , 250 g hladkej múky, 1 prášok do pečiva, 220 g práškového cukru, 150 ml oleja a 100 ml horúcej vody. Pecieme pri 150°C viac ako hodinu, treba to sledovat.
Krém vanilkový: 200g masla,3 PL cukru a vanilkový puding pripravený podľa návodu.
Krém kakaový: 200g masla,3 PL cukru a kakaový puding pripravený podľa návodu.
Falošný marcipán podľa Lucia G. (Luliky) ID 9334
POSTUP PŘÍPRAVY
...
 |
Postup: vajíčka si rozdelíme na bielka a žĺtka. Bielka vyšľaháme a polovicou cukru na sneh, hneď nato vymiešame žĺtka s druhou polovicou cukru, pridáme olej, vodu, múku s práškom do pečiva a nakoniec opatrne vmiešame sneh. Jednu tretinu cesta si necháme a pridáme do nej kakao. |
 |
Do vysypanej formy lyžicou opatrne dávame 1 PL kakaového cesta a 2 PL bieleho cesta. |
 |
Pokračujeme, kým neminieme všetko cesto. |
 |
Medzitým si podľa návodu uvaríme obidva pudingy. |
 |
Opatrne ich vmiešame do vyšľahaného masla s cukrom. Máme hotové dva krémy. |
 |
Celkom vychladnutýy korpus prekrojíme na tri časti. |
 |
Spodný plát natrieme džemom, u nás to bol jahodový džem. |
 |
Poukladáme banány a vrch potrieme kakaovým krémom. |
 |
Prikryjeme ho ďalším plátom, natrieme džem a biely krém. |
 |
Položíme posledný plát a vrch aj boky potrieme zvyšným krémom, teraz som už zmiešala aj kakaový aj biely krém. |
 |
Pripravíme si poťahovaciu hmotu. Vyvaľkala som ju cez sáček, vôbec sa potom nelepí a je krásne lesklá. |
 |
Opatrne ju prenesieme na tortu a pekne ju obalíme. Potom už len dozdobíme a hotovo. |
 |
A oslava môže začať. |
 |
... |