Torta



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Mramorový korpus: 4 vajíčka , 250 g hladkej múky, 1 prášok do pečiva, 220 g práškového cukru, 150 ml oleja a 100 ml horúcej vody. Pecieme pri 150°C viac ako hodinu, treba to sledovat. Krém vanilkový: 200g masla,3 PL cukru a vanilkový puding pripravený podľa návodu. Krém kakaový: 200g masla,3 PL cukru a kakaový puding pripravený podľa návodu. Falošný marcipán podľa Lucia G. (Luliky) ID 9334

POSTUP PŘÍPRAVY

...

Postup: vajíčka si rozdelíme na bielka a žĺtka. Bielka vyšľaháme a polovicou cukru na sneh, hneď nato vymiešame žĺtka s druhou polovicou cukru, pridáme olej, vodu, múku s práškom do pečiva a nakoniec opatrne vmiešame sneh. Jednu tretinu cesta si necháme a pridáme do nej kakao.
Do vysypanej formy lyžicou opatrne dávame 1 PL kakaového cesta a 2 PL bieleho cesta.
Pokračujeme, kým neminieme všetko cesto.
Medzitým si podľa návodu uvaríme obidva pudingy.
Opatrne ich vmiešame do vyšľahaného masla s cukrom. Máme hotové dva krémy.
Celkom vychladnutýy korpus prekrojíme na tri časti.
Spodný plát natrieme džemom, u nás to bol jahodový džem.
Poukladáme banány a vrch potrieme kakaovým krémom.
Prikryjeme ho ďalším plátom, natrieme džem a biely krém.
Položíme posledný plát a vrch aj boky potrieme zvyšným krémom, teraz som už zmiešala aj kakaový aj biely krém.
Pripravíme si poťahovaciu hmotu. Vyvaľkala som ju cez sáček, vôbec sa potom nelepí a je krásne lesklá.
Opatrne ju prenesieme na tortu a pekne ju obalíme. Potom už len dozdobíme a hotovo.
A oslava môže začať.
...