Pečené rybie filé so žĺtkovou penou

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
rybie filé * olivový olej alebo maslo * korenie na ryby * soľ * 1 kyslá smotana * 2 vajíčka * petržlenová vňať * citrón
POSTUP PŘÍPRAVY
Vianočné jedlo aj pre Vaše detičky - ľahko ho pripravíte, je ľahučké, zdravé a budete veľmi radi, ak Vám niečo ostane.
 |
1. Rozmrazené rybie filé nakrájajte na pásiky. |
 |
2. Teda v skutočnosti je pásik, resp. HRANOLČEK :-))) až na tejto fotke. Rybie hranolky teda osoľte a |
 |
3. ... pofŕkajte citrónovou šťavou.... |
 |
4. Oblečte si fertuchu, nalepte igelit okolo varnej dosky a sprudka filé osmahnite na olivovom oleji, ak by sa Vám pásiky nerozpadali, bolo by super. Keď sa náhodou rozpadnú, tak na chuti sa nič nezmení :-)) |
 |
5. Vajcia rozdeľte na bielky a žĺtky. |
 |
6. Do rozšľahaných žĺtkov pridajte biely jogurt, |
 |
7. ... nakrájanú petržlenovú vňať... |
 |
8. .... ušľahaný sneh z bielkov, osoľte, okoreňte... |
 |
9. Do jenskej misy dajte osmahnuté filé, opäť pokvapkajte citrónovou šťavou a nastrúhajte trocha kôry. |
 |
10. Žĺtkovú penu nalejte na filé a hor sa do horúcej rúry. |
 |
12. Zapekajte asi 20 minút, pokiaľ sa nevytvorí krehká žltká kôrka. Podávajte s varenými zemiakmi a nakrájaným mladým pórom. |