
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Moja prvá marcipánová torta. Je tu toľko tortových skvostov, že som si povedala, že to musím skúsiť. Najprv som ju chcela potiahnuť cukríkovou hmotou, aj ružičky boli v pláne, ale stále sa mi rozpadali. Neviem, čo to chcelo, ak môžem poprosiť o Vaše názory, budem rada. Marcipán bol oveľa lepší , vaľkala som ho na fólii, na torte drží, ale ružičky z neho tiež nedržali tvar, lístky sa zvesovali. A ešte-ako sa zarovnáva marcipán na bokoch, tiež je pre mňa veľká neznáma. Torta je pre mňa a pre manžela, pri zdobení som zistila, že mám veľké medzery vo fantázii. Ale dúfam, že bude zajtra aspoň chutiť - vnútri mramor, zvonka mramor, dúfam, že si zuby nevylámeme.
POSTUP PŘÍPRAVY
štvrtok - upečenie korpusu, príprava cukríkovej hmoty
piatok - znásilňovanie maršmalous, odolávali, beťárky
pokus s falošným marcipánom
uvarenie šľahačky s ľadovými gaštanmi, banány v pohotovosti
sobota-ráno naplnenie, poobede potiahnutie a deň je v ... závere
Ďakujem Evke (Evulqa), bez jej pomoci by som obrázok nevložila.