Veterníky

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Odpaľované cesto: 2,5 dcl vody, 2,5 dcl oleja, 2,5 dcl hladkej múky, štipka soli, 8 vajíčok
1. krém: 1 l mlieka, 3 Zlaté klasy, 4 vanilkové cukre, 1 smotana na šľahanie
2.krém: 7-8 lyžíc kryštál. cukru, 2 smotany na šľahanie 33%, 1 stužovač
karamelová poleva
POSTUP PŘÍPRAVY
v obrázkovom postupe
 |
potrebujeme |
 |
Vodu s olejom a štipkou soli necháme zovrieť. Keď vrie nasypeme múku a varíme až sa začne oddeľovať od hrnca. Odstavíme. |
 |
Do horúceho po jednom pridávame celé vajíčka. Každé vždy dobre šľahačom vymiešame. |
 |
Teplé cesto dáme do vrecka s ozdobnou rúrkou a na plech striekame kolieska, alebo banániky. |
 |
Vložíme do rúry vyhriatej na 190°C a pečieme. Keď nabehnú teplotu znížime na 180°C a dopečieme. |
 |
Z litra mlieka a ZK uvaríme puding. Posypeme vanilínovým cukrom a necháme vychladnúť...občas premiešame, aby sa neutvorila koža. Do vychladnutého pridáme ušľahanú šľahačku a zmiešame. |
 |
7 lyžíc kryšt. cukru upálime na tmavý karamel. Zalejeme ho šľahačkami a rozvaríme. Najlepšie je to urobiť večer a dať poriadne vychladiť do chladničky. Vychladnuté vyšľaháme so stužovačom do tuha. |
 |
Oba krémy naplníme do dvoch cukrárenských sáčkov. Najprv nastriekame pudingový krém a naň karamelovú šľahačku. Priklopíme vŕškami a polejeme polevou.
Poleva: 5 lyžíc kryšt. cukru upálime na karamel a zalejeme trochou vody a rozvaríme na hustý sirup. 10 lyžíc prášk. cukru vymiešame s troškou vody a pridáme karamel. Vymiešame do hladka na polevu. |
 |
Polevou polejeme hotové veterníčky. Sú skvelééééé. recept mám od mojej sestričky -profi cukrárky a sú najlepšie na svete. |