Kuracie ragú v pomarančovej omáčke

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
600g kuracích pŕs, asi 200g jarných cibuliek, 250g hlivy ustricovej ( v tomto prípade šampiňónov), 2 pomaranče, olej, soľ, mleté čierne korenie, 1/8 bieleho vína, 2 lyžice pomarančového džemu, 1 kyslá smotana, petržlen alebo iné sušené bylinky, cestoviny- hrubé točené rezance
POSTUP PŘÍPRAVY
Trochu exotické a chuťovo výrazné jedlo, vhodné na nedeľu alebo pre "vzácne" návštevy :-)))
 |
Takže toto všetko nakúpiť... |
 |
Na úvod si urobíme tie "piplavé prácičky". Nastrúhame kôru z jedného pomaranča a vytlačíme z neho šťavu.... |
 |
...našikmo nakrájame cibuľky, očistíme a nakrájame hríbiky-šampiňóny... |
 |
Pokrájame kuracie prsíčka na väčšie kocky, prudko orestujeme na rozpálenom oleji, osolíme, okoreníme a vybereime na teplé miesto. |
 |
Do výpeku vložíme nakrájané cibuľky, prisáme kúsky hríbikov a za občasného miešania dusíme asi tak 8 minút. |
 |
Do tejto zmesi pridáme kuracie kúsky a zalejeme pomarančovou šťavou... |
 |
... aj vínečko prilejeme... |
 |
... pridáme aj zopár kúskov na tenko pokrájanej pomarančovej kôry z druhého pomaranča (dužinu použijeme na ozdobenie). |
 |
Kyslú smotanu pomiešame s pomarančovým džemom a pridáme ho do zmesi. Pekne pomiešame... |
 |
Do zmesi primiešame sušený petržlen - ja som dala pažítku a štipku provensálskeho korenia a keď sa bude zdať, že je to pririedke na Váš vkus, zahustíme škrobovou múčkou... majme na mysli, že sa jedlo podáva na cestovinách, tak zas trochu "tekuté" to môže zostať. |
 |
A takto to vyzerá na záver....! Zabudla som odfotiť cestoviny počas prípravnej fázy, ale veď, žienky, poznáte hrubé točené rezance, nie? :-) A súdiac podľa mojich predošlých receptov hádajte s čím ešte podávame??? Áno :-) S bielym vínkom! dobrú chuť! |