Kuracie ragú v pomarančovej omáčke



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

600g kuracích pŕs, asi 200g jarných cibuliek, 250g hlivy ustricovej ( v tomto prípade šampiňónov), 2 pomaranče, olej, soľ, mleté čierne korenie, 1/8 bieleho vína, 2 lyžice pomarančového džemu, 1 kyslá smotana, petržlen alebo iné sušené bylinky, cestoviny- hrubé točené rezance

POSTUP PŘÍPRAVY

Trochu exotické a chuťovo výrazné jedlo, vhodné na nedeľu alebo pre "vzácne" návštevy :-)))

Takže toto všetko nakúpiť...
Na úvod si urobíme tie "piplavé prácičky". Nastrúhame kôru z jedného pomaranča a vytlačíme z neho šťavu....
...našikmo nakrájame cibuľky, očistíme a nakrájame hríbiky-šampiňóny...
Pokrájame kuracie prsíčka na väčšie kocky, prudko orestujeme na rozpálenom oleji, osolíme, okoreníme a vybereime na teplé miesto.
Do výpeku vložíme nakrájané cibuľky, prisáme kúsky hríbikov a za občasného miešania dusíme asi tak 8 minút.
Do tejto zmesi pridáme kuracie kúsky a zalejeme pomarančovou šťavou...
... aj vínečko prilejeme...
... pridáme aj zopár kúskov na tenko pokrájanej pomarančovej kôry z druhého pomaranča (dužinu použijeme na ozdobenie).
Kyslú smotanu pomiešame s pomarančovým džemom a pridáme ho do zmesi. Pekne pomiešame...
Do zmesi primiešame sušený petržlen - ja som dala pažítku a štipku provensálskeho korenia a keď sa bude zdať, že je to pririedke na Váš vkus, zahustíme škrobovou múčkou... majme na mysli, že sa jedlo podáva na cestovinách, tak zas trochu "tekuté" to môže zostať.
A takto to vyzerá na záver....! Zabudla som odfotiť cestoviny počas prípravnej fázy, ale veď, žienky, poznáte hrubé točené rezance, nie? :-) A súdiac podľa mojich predošlých receptov hádajte s čím ešte podávame??? Áno :-) S bielym vínkom! dobrú chuť!