Vajíčkový rôsol



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

4 vajcia, 2 fľašky nakladanej zeleniny v sladkokyslom náleve (pozor- v obchodoch je veľa druhov- obyčajná, pre diabetikov, pikantná- každý nech si zvolí, čo mu chutí), 2 balíčky mletej želatíny, 250ml plnotučného bieleho jogurtu, 200g tvarohovo-smotanového syra, 200ml šľahačkovej smotany, 100g šunky (ale ja som dala 200g- kto má doma chlapa, tak to chápe :-)), soľ, mleté čierne korenie

POSTUP PŘÍPRAVY

Je to výborná chuťovka aj pre hostí, len treba myslieť "dopredu", tuhne to cca. 12 hodín.

Takže ingrediencie.
Dáme variť vajíčka na tvrdo, scedíme nakladanú zeleninu, ale nálev si ponecháme...
Nálev totiž dochutíme soľou, mletým čiernym korením, zmiešame so želatínou a necháme napučať. Ja som pridala aj trochu vody, aby tej želatínovej zmesi bolo viac.
Nakrájame si šunku...
... aj uvarené vajíčka...
Zeleninku, šunku a vajíčka pomiešame...
Pridáme jogurt, tvarohový syr a dobre premiešame.
Smotanu do tuha vyšľaháme a pridáme k zmesi. (prepáčte za skrytú reklamu :-))
Napučanú želatínu mierne zohrejeme, necháme chvíľku postáť a tiež primiešame do zmesi.
Vencovú formu na aspik naplníme masou a v chladničke necháme cez noc stuhnúť. Mne tej masy vyšlo viac, tak som naplnila aj okolité misky. Ja som to pripravila ráno, poobede okolo 16tej sa to už dalo zjesť.
Voilá!!!! dobrú chuť! Len škoda, nemala som doma petržlen na ozdobenie.