Vajíčkový rôsol

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
4 vajcia, 2 fľašky nakladanej zeleniny v sladkokyslom náleve (pozor- v obchodoch je veľa druhov- obyčajná, pre diabetikov, pikantná- každý nech si zvolí, čo mu chutí), 2 balíčky mletej želatíny, 250ml plnotučného bieleho jogurtu, 200g tvarohovo-smotanového syra, 200ml šľahačkovej smotany, 100g šunky (ale ja som dala 200g- kto má doma chlapa, tak to chápe :-)), soľ, mleté čierne korenie
POSTUP PŘÍPRAVY
Je to výborná chuťovka aj pre hostí, len treba myslieť "dopredu", tuhne to cca. 12 hodín.
 |
Takže ingrediencie. |
 |
Dáme variť vajíčka na tvrdo, scedíme nakladanú zeleninu, ale nálev si ponecháme... |
 |
Nálev totiž dochutíme soľou, mletým čiernym korením, zmiešame so želatínou a necháme napučať. Ja som pridala aj trochu vody, aby tej želatínovej zmesi bolo viac. |
 |
Nakrájame si šunku... |
 |
... aj uvarené vajíčka... |
 |
Zeleninku, šunku a vajíčka pomiešame... |
 |
Pridáme jogurt, tvarohový syr a dobre premiešame. |
 |
Smotanu do tuha vyšľaháme a pridáme k zmesi. (prepáčte za skrytú reklamu :-)) |
 |
Napučanú želatínu mierne zohrejeme, necháme chvíľku postáť a tiež primiešame do zmesi. |
 |
Vencovú formu na aspik naplníme masou a v chladničke necháme cez noc stuhnúť. Mne tej masy vyšlo viac, tak som naplnila aj okolité misky. Ja som to pripravila ráno, poobede okolo 16tej sa to už dalo zjesť. |
 |
Voilá!!!! dobrú chuť! Len škoda, nemala som doma petržlen na ozdobenie. |