Rezané orechy *****
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Cesto : 300g palmarínu, 600g hladkej múky, 200g práškového cukru, 1 prášok so pečiva (pdp) , 6 žltka, 4PL mlieka..................... Plnka: 500ml mlieka, 5PL polohrubej múky, 1 vanilkový cukor, 100g kryštálového cukru, 250g palmarínu ........................Sneh: 6 bielkov, 250-300g kryštálového cukru + 3-4 hrste posekaných orechov
POSTUP PŘÍPRAVY
Nepýtajte sa ma prosím prečo sa tento koláčik takto volá, to vôbec netuším, ale ručím Vám za to , že ak ho vyskúšate neoľutujete, tak hor sa vypekať.
|
zmiešame múku s cukrom a pdp, pridáme žltka |
|
nastúhame palmarín a pridáme mlieko, vypracujem cesto a dáme ho na pol hodiny do chladničky |
|
z mlieka , múky, vanilky a cukru uvaríme hustú kašu a necháme ju vychladiť , ale nzabúdame miešať, aby sa neurobili hrčky |
|
v miske trochu vyšľaháme palmarin na plnku |
|
a keď kaša vychladne spojíme ich dokopy, prikryjeme a necháme plnku trochu stuhnúť |
|
vyberieme cesto z chladničky, prepracujeme, rozdelíme na tri časti, najlepšie je keď máme tri rovnaké plechy |
|
vyvaľkané cestá preložíme na pomastený plech |
|
vyšľahané bielka s cukrom rozdelíme rovnako na cestá |
|
rozotrieme, je lepšie ak sneh nerozotierame celkom ku krajom ako som to na dvoch urobila ja |
|
všetky snehom potreté cestá posypeme hrsťou posekaných orechov, môže aj viac ja som dala asi 1 a 1/2 hrste na jeden plát |
|
ja som jedno cesto potrela snehom , posypala orechmi a dal do rúray na 180°C asi 18 minút a počas pečenia som si pripravila ďalší plech, tu je vidieť prečo som už treí plát nepotrela snehom až ku krajom , akosi mi zliezal sneh v rúre z cesta |
|
ale to nevadí ešte za tepla som ho pekne orezala |
|
plnku rozdelíme na dve časti, jednou potrieme prvý upečený plát |
|
na plnku priložíme druhý plát, potrieme ho druhou polovicou plnky a na ňu dáme tretí plát |
|
takto navrstvený koláč dáme do druhého dňa do chladničky, najlepšie cez noc, lebo to čakanie na degustáciu je najhoršie |
|
a potom už len krájame a papáme |