Rezané orechy *****



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto : 300g palmarínu, 600g hladkej múky, 200g práškového cukru, 1 prášok so pečiva (pdp) , 6 žltka, 4PL mlieka..................... Plnka: 500ml mlieka, 5PL polohrubej múky, 1 vanilkový cukor, 100g kryštálového cukru, 250g palmarínu ........................Sneh: 6 bielkov, 250-300g kryštálového cukru + 3-4 hrste posekaných orechov

POSTUP PŘÍPRAVY

Nepýtajte sa ma prosím prečo sa tento koláčik takto volá, to vôbec netuším, ale ručím Vám za to , že ak ho vyskúšate neoľutujete, tak hor sa vypekať.

zmiešame múku s cukrom a pdp, pridáme žltka
nastúhame palmarín a pridáme mlieko, vypracujem cesto a dáme ho na pol hodiny do chladničky
z mlieka , múky, vanilky a cukru uvaríme hustú kašu a necháme ju vychladiť , ale nzabúdame miešať, aby sa neurobili hrčky
v miske trochu vyšľaháme palmarin na plnku
a keď kaša vychladne spojíme ich dokopy, prikryjeme a necháme plnku trochu stuhnúť
vyberieme cesto z chladničky, prepracujeme, rozdelíme na tri časti, najlepšie je keď máme tri rovnaké plechy
vyvaľkané cestá preložíme na pomastený plech
vyšľahané bielka s cukrom rozdelíme rovnako na cestá
rozotrieme, je lepšie ak sneh nerozotierame celkom ku krajom ako som to na dvoch urobila ja
všetky snehom potreté cestá posypeme hrsťou posekaných orechov, môže aj viac ja som dala asi 1 a 1/2 hrste na jeden plát
ja som jedno cesto potrela snehom , posypala orechmi a dal do rúray na 180°C asi 18 minút a počas pečenia som si pripravila ďalší plech, tu je vidieť prečo som už treí plát nepotrela snehom až ku krajom , akosi mi zliezal sneh v rúre z cesta
ale to nevadí ešte za tepla som ho pekne orezala
plnku rozdelíme na dve časti, jednou potrieme prvý upečený plát
na plnku priložíme druhý plát, potrieme ho druhou polovicou plnky a na ňu dáme tretí plát
takto navrstvený koláč dáme do druhého dňa do chladničky, najlepšie cez noc, lebo to čakanie na degustáciu je najhoršie
a potom už len krájame a papáme