Zapečené zemiaky s bryndzou

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
8-9 zemiakov (závisí od veľkosti zapekacej misy), 250g bryndze, 2 kyslé smotany, soľ, mleté čierne korenie, nasekaný kôpor, 2 vajcia, smotana na varenie
POSTUP PŘÍPRAVY
Mali sme chuť na niečo zapečené a bezmäsité, tak som sa pokúsila vyčarovať tieto bryndzové zemiaky :-)
 |
Tak, tu vidno, čo bolo potrebné- miesto pôvodnej jednej kyslej smotany som použila radšej 2- aby to ani náhodou nebolo suché :-) |
 |
Najprv si uvaríme zemiaky aj so šupkou v osolenej vode. |
 |
Keď už sú tak "akurát", nakrájame ich na kolieska |
 |
Nasekáme čerstvý kôpor....hmm... tá vôňa.... |
 |
...a zmiešame ho s mletým čiernym korením, bryndzou a kyslými smotanami. |
 |
Zas tak jednoducho to nešlo, tak som si vzala "pomocníka" |
 |
Zapekaciu misu som vymastila maslom a obsypala strúhankou, uložila som prvú vrstvu zemiakov... |
 |
...zakryla som vrstvou bryndzovej masy, a toto opakujeme, až kým sa nám neminú ingrediencie... |
 |
Posledná vrstva musia byť zemiaky.. |
 |
..celé to zalejeme smotanou na varenie, ktorú sme vyšľahali spolu s dvoma vajíčkami. Šupneme do rúry... |
 |
... a keď to bude vyzerať takto, tak je procesu koniec! :-) |
 |
Podávame s bielym vínkom. Dobrú chuť! :-))) |