Zapečené zemiaky s bryndzou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

8-9 zemiakov (závisí od veľkosti zapekacej misy), 250g bryndze, 2 kyslé smotany, soľ, mleté čierne korenie, nasekaný kôpor, 2 vajcia, smotana na varenie

POSTUP PŘÍPRAVY

Mali sme chuť na niečo zapečené a bezmäsité, tak som sa pokúsila vyčarovať tieto bryndzové zemiaky :-)

Tak, tu vidno, čo bolo potrebné- miesto pôvodnej jednej kyslej smotany som použila radšej 2- aby to ani náhodou nebolo suché :-)
Najprv si uvaríme zemiaky aj so šupkou v osolenej vode.
Keď už sú tak "akurát", nakrájame ich na kolieska
Nasekáme čerstvý kôpor....hmm... tá vôňa....
...a zmiešame ho s mletým čiernym korením, bryndzou a kyslými smotanami.
Zas tak jednoducho to nešlo, tak som si vzala "pomocníka"
Zapekaciu misu som vymastila maslom a obsypala strúhankou, uložila som prvú vrstvu zemiakov...
...zakryla som vrstvou bryndzovej masy, a toto opakujeme, až kým sa nám neminú ingrediencie...
Posledná vrstva musia byť zemiaky..
..celé to zalejeme smotanou na varenie, ktorú sme vyšľahali spolu s dvoma vajíčkami. Šupneme do rúry...
... a keď to bude vyzerať takto, tak je procesu koniec! :-)
Podávame s bielym vínkom. Dobrú chuť! :-)))