Špenátová roláda
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Suroviny: na prípravu cesta:120 g polohrubej múky, 400 - 450 g mix špenátu, 3 vajcia, čierne korenie, soľ, cesnak, na plnku: 2 syry v črievku, 100 g nastrúhanej nivy, malá letná cibuľka, dve vajcia na tvrdo a 100 g masla
POSTUP PŘÍPRAVY
Postup: Cesto: Špenát necháme rozmraziť. Pridáme múku, žĺtka, prelisovaný cesnak, korenie a soľ. Nakoniec pridáme vyšľahané bielka a vylejeme na plech, na ktorý dáme papier na pečenie a pečieme to asi tak 12-15 minút na 180 stupňoch v elektrickej alebo inej rúre.
Po upečení necháme čiastočne vychladnúť a ešte vlažné cesto zrolujeme aj s papierom a necháme celkom vychladnúť. Potom roládu naplníme plnkou a dáme do chladničky aspoň na dve hodiny, aby mala roláda správnu teplotu a chuť. Plnku pripravíme veľmi jednoducho - maslo a syry vymiešame do peny, najlepšie vymixovať a potom pridať na drobno pokrájanú cibuľku a vajíčka na tvrdo.