Diviačik na spôsob Chop-suey



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

pri prvom obrázku...

POSTUP PŘÍPRAVY

:-)

Tu sú pripravené suroviny: mäsko z diviaka (/ja som mala plece), veľká cibuľa, pór, mrkva (môže byť farebná pre konečný efekt), čierne huby, sušené dubáčiky, bambusové výhonky, čierne korenie, korenie na zverinu, vegeta, bujón, olej, cukor, sójová omáčka, čínska ostrosladká omáčka, solamyl.. a ryža
Najskôr mäso zbavíme mastných a šľachovitých častí, pokrájame ho na tenké razance, pokropíme (asi 5 PL) sújovou omáčkou a necháme chvíľu postáť. Zatiaľ dáme povariť čínske aj tie naše huby, z čínskych potom vykrojíme tie tvrdé stredy a všetky pokrájame na tenké pásiky. Mäso orestujeme na cibuľke v tlakovom hrnci, podlejeme vodou, pridáme vegetu, práškový bujón, korenie, cukor a necháme dusiť. Po 15 minútach pridáme nakrájané predvarené huby a dusíme ešte 5 min.
Medzitým si nastrúhame na pásiky mrkvu, pór a 5 minút ich podusíme na oleji.
Keď je mäsko mäkké, pridáme k nemu udusenú zeleninku, bambusové výhonky a čínsku omáčku, ak treba dosolíme. Vo vode rozmiešame solamyl a spolu prehrejeme aby mala omáčka krémovú konzistenciu.
A hotovo.. podávame s ryžou a čerstvou zeleninkou.