Pórová



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2-3 póry /podľa toho, koľko polievky budeme variť, a akú silnú pórovú chuť chceme získať/, olej, soľ alebo vegeta, smotana na varenie 250 ml, múka, rožok /alebo chlebík/, vajíčko, voda

POSTUP PŘÍPRAVY

Pór nakrájame na kolieska, opražíme na oleji, pridáme trošku vody a necháme dusiť. Keď je pór mäkký, vyberieme ho alebo precedíme /môžme ho pomixovať a vliať naspäť do polievky/, ja niekedy mixujem, ale niekedy skončí uvarený pór aj v koši, niekedy mi totiž ten vývar pripadá dosť silný, záleží aj od chuti póru: )/, do polievky pridáme soľ, smotanu na varenie, dolejeme vodu /podľa potreby/ , zahustíme /múka+ voda alebo mliečko/ necháme už len trošku prevrieť a odstavíme. Rožky nakrájame na kolieska, namočíme do vajíčka, vypražíme a servírujeme na tanier s polievkou. Alebo len opečieme chlebík na oleji a podávame tak. Ako komu chutí. Myslím, že by sa tam navrch na rožky alebo chlebík mohol postrúhať aj tvrdý syr. Dobrú chuť.