Pudingové kocky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 4 vajcia* 100g pr. cukru* 1 dcl oleja* 3 lyžice kakaa* 2.5 dcl mlieka* 230g výberovej múky* 1 prášok do pečiva Krém: na menší plech som použila: 0,5 l mlieka* 1 vanilkový cukor* 1 vanilkový puding* 1 čokoládový puding* 100g práškového cukru* 150g Palmarínu* 3 balíčky keksov Marína* čokoládová poleva V prípade, že robíte na klasický veťký plech, je potrebné zdvojnásobiť suroviny na plnku, na cesto nie, bolo aj tak dosť vysoké.

POSTUP PŘÍPRAVY

Tak tentokrát bez obrázkového postupu. Piekla som v takom ošiali, že som to skutočne nestíhala, no napriek tomu, som sa v pečení ako inak, vyžívala a v kuchyni oddychovala. Je to skutočne skvelý koláčik, ktorý sa tu myslím aj objavil, no foto bolo z časáku, takže asi ho prispievateľ/ ka nepiekla. Samozreme môžeme použiť aj iné druhy pudingu.

Cesto: Bielky vyšľaháme dotuha, pridáme cukor, ešte prešľaháme, pridáme žĺtky, premiešame. Prilejeme mlieko, olej a znova všetko jemne premiešame. Pomaly primiešavame zmes múky, kakaa a prášku do pečiva. Zľahka premiešame, vylejeme na papierom na pečenie vyložený plech a pečieme pri teplote 200°C. Či je cesto upečené si overíme trikom so špáradlom.

Plnka: Z 250 ml mlieka, vanilkového cukru a vanilkového pudingu uvaríme hustú kašu. Po vychladnutí ju po lyžiciach vmixujeme k 75g Palmarínu zmiešaným s 50g pr. cukru.
Tak isto si pripravíme čokoládovú plnku, no do krému nepridávame vanilkový cukor.

Vrstvenie: Cesto + vanilkový krém + vrstva Marína keksov + 3/4 čokoládový krém + vrstva Marína keksov + 1/4 čokoládový krém + čokoládová poleva