Karamelové rezy
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Cesto: 5 žĺtkov* 20 dkg kr. cukru( takto je to v pôvodnom recepte, no odporúčam dať do tohto koláčika polovicu, čiže 100g, nakoľko plnka je dosť sladká) *5 lyžíc vody* 16 dkg polohrubej múky* 1 lyžica kakaa* 1/2 prášku do pečiva
Plnka: 250 g masla alebo Palmarín, Hera, Helia........, 1 Salko
POSTUP PŘÍPRAVY
Tu na MMB už recept na takýto koláč rsp. plnku máme, no mne tentokrát ide hlavne o cesto, ktoré robievam, keď sa mi nezdá, že sa to, v pôvodnom recepte, nepodarí. Mamina dostala chuť na tento koláč, tak som jej ho upiekla.
|
Salko dáme na 2 hodiny variť. Celá konzerva musí byť neustále ponorená vo vode, čiže vodu dolievame. |
|
Žĺtky s cukrom vyšľaháme dopenista. |
|
Pridáme vyšľahaný tuhý sneh z bielkov. |
|
Vmiešame vodu a múku zmiešanu s prdopeč a kakaom. Cesto vylejeme na papierom na pečenie vystlaný plech, upečieme. |
|
Cesto..........trocha sa mi pokrčil papier, tak je také rohatééééé |
|
Uvarené a vychladené Salko postupne vmiešame do vyšľahaného masla................. |
|
a natieme na korpus.....................hotovo! môžme posypať strúhanou čokoládou- horkou |