Sójovo-bravčové rezance na šampiňónoch



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cca 500 g bravčového stehna, 3 polievkové lyžice oleja, 1 mokka lyžička soli, 2 mokka lyžičky kari korenia, 2 lyžičky hotového korenia na pečené (grilované) kurča, 1 mokka lyžička drvenej /mletej/ rasce, štipka mletého čierneho korenia, väčšiu štipku oregana*** väčšia cibuľa, cca 200 g čerstvých šampiňónov, maslo, 2 strúčiky cesnaku*****Sójové rezance: 80 g balíček sójových rezancov, 2 lyžičky vegety, 6 dl vriacej vody

POSTUP PŘÍPRAVY

Aj keď sa zdá, že je tam dosť korenín, vôbec to nie je pikantné. Naopak, je to ľahké a ozaj chutné papanie.

sójové rezance zalejeme vriacou vodou, pridáme vegetu a necháme postáť aspoň 30 min.
mäso nakrájame na rezance, pridáme všetky druhy korenia, oregano ešte pomrvím v prstoch, pridáme olej
všetko poriadne premiešame
Vodu z rezancov zlejeme a vychladnutú odložíme do chladničky. Využijeme to ešte v nasledujúci deň.
K rezancom pridáme mäsovú zmes, poriadne premiešame. Ja dávam ešte dva bobkové listy /nemusia byť/ tak, aby sa mi nepolámali. Zakryjeme a odložíme do chladničky aspoň na 24 hodín. Zmes treba občas premiešať a znova vrátiť do chladu.
Na druhý deň - do hrnca dáme olej a maslo - nechať len roztopiť
pridáme na kolieska nakrájanú cibuľu, osmažíme dosklovita
pridáme na tenké plátky nakrájané čerstvé šampiňóny, orestujeme
pripravenú zmes mäska so sójou (bobkový list vyberieme). Chvíľku popražíme, prilejeme všetku vodu, ktorá nám zvýšila pri zalievaní sóje
na tenké plátky nakrájaný cesnak a udusíme na miernom ohni do mäkka. Vodu doliať na konci podľa potreby a ešte nechať povrieť aspoň 5 min.
Podávame so zemiakmi, ryžou, šalátom, podľa chuti.
Trojfarebný šalát***

2 jabĺčka, kúsok surovej hlávkovej kapusty, mrkva.
Jablká a mrkvu nastrúhame na široké rezance, kapustu nakrájame na tenké rezančeky a všetko spolu dobre premiešame. Komu by sa zdal šalát chuťovo málo výrazný, dochutiť troškou kryštálového cukru a pokvapkať citrónovou šťavou, premiešať.