Sójovo-bravčové rezance na šampiňónoch

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Cca 500 g bravčového stehna, 3 polievkové lyžice oleja, 1 mokka lyžička soli, 2 mokka lyžičky kari korenia, 2 lyžičky hotového korenia na pečené (grilované) kurča, 1 mokka lyžička drvenej /mletej/ rasce, štipka mletého čierneho korenia, väčšiu štipku oregana*** väčšia cibuľa, cca 200 g čerstvých šampiňónov, maslo, 2 strúčiky cesnaku*****Sójové rezance: 80 g balíček sójových rezancov, 2 lyžičky vegety, 6 dl vriacej vody
POSTUP PŘÍPRAVY
Aj keď sa zdá, že je tam dosť korenín, vôbec to nie je pikantné. Naopak, je to ľahké a ozaj chutné papanie.
 |
sójové rezance zalejeme vriacou vodou, pridáme vegetu a necháme postáť aspoň 30 min. |
 |
mäso nakrájame na rezance, pridáme všetky druhy korenia, oregano ešte pomrvím v prstoch, pridáme olej |
 |
všetko poriadne premiešame |
 |
Vodu z rezancov zlejeme a vychladnutú odložíme do chladničky. Využijeme to ešte v nasledujúci deň. |
 |
K rezancom pridáme mäsovú zmes, poriadne premiešame. Ja dávam ešte dva bobkové listy /nemusia byť/ tak, aby sa mi nepolámali. Zakryjeme a odložíme do chladničky aspoň na 24 hodín. Zmes treba občas premiešať a znova vrátiť do chladu. |
 |
Na druhý deň - do hrnca dáme olej a maslo - nechať len roztopiť |
 |
pridáme na kolieska nakrájanú cibuľu, osmažíme dosklovita |
 |
pridáme na tenké plátky nakrájané čerstvé šampiňóny, orestujeme |
 |
pripravenú zmes mäska so sójou (bobkový list vyberieme). Chvíľku popražíme, prilejeme všetku vodu, ktorá nám zvýšila pri zalievaní sóje |
 |
na tenké plátky nakrájaný cesnak a udusíme na miernom ohni do mäkka. Vodu doliať na konci podľa potreby a ešte nechať povrieť aspoň 5 min. |
 |
Podávame so zemiakmi, ryžou, šalátom, podľa chuti. |
 |
Trojfarebný šalát***
2 jabĺčka, kúsok surovej hlávkovej kapusty, mrkva. Jablká a mrkvu nastrúhame na široké rezance, kapustu nakrájame na tenké rezančeky a všetko spolu dobre premiešame. Komu by sa zdal šalát chuťovo málo výrazný, dochutiť troškou kryštálového cukru a pokvapkať citrónovou šťavou, premiešať. |