Plnené zemiakové lodičky

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
6 zemiakov strednej veľkosti, 1 bryndza, syr v črievku (2-3 ks), zelená paprika, červená chilli paprička (možno vynechať), šunka (akú chcete, my používame prosciutto alebo údenú lahôdku z karé kvôli výraznejšej chuti), zelená cibuľka, olej, soľ
POSTUP PŘÍPRAVY
Nie je to síce úplne bezmäsité jedlo, ale nevedela som ho vhodnejšie zaradiť. Okrem toho môžete šunku vynechať a skúsiť doplniť niečím iným :-).
 |
Zemiaky dôkladne umyjeme, popicháme vidličkou a dáme piecť do rúry. |
 |
Upečené zemiaky rozpolíme a vnútro vydlabeme. Dávame pozor, aby sme sa nepredlabali až na druhú stranu, nič dobré nás tam nečaká :-). PS: Rúru nevypíname, budeme ju ešte potebovať! |
 |
Vnútro zemiakov potrieme olejom, posolíme a šupneme späť do rúry. To čo chceme, je chrumkavá zlatistá zemiaková lodička. |
 |
Kým čakáme na lodičky, nakrájeme nadrobno šunku, papriku, chilli papričku a cibuľku. |
 |
Do misky dáme bryndzu a syr, pridáme nakrájané suroviny. Množstvo bryndze a syra závisí na veľkosti zemiakov. Ak chcete, môžete pridať aj vnútro zo zemiakov, nám to ale viac chutí bez neho. |
 |
Všetko spolu dôkladne vymiešame. |
 |
A tu máme hotové lodičky, zatiaľ ešte prázdne. Pre rúru platí to, čo v bode 2. |
 |
No a tu sú lodičky naplnené. A opäť príde k slovu rúra, zapekáme, pokým syr jemne nezozlátne. |
 |
Dobrú chuť! |