Smažienky z cukiny (tekvice, patizónu)

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
stredne veľká cuketa, 100g balíček sójového granulátu, cesnak, 3 vajíčka, 6-10 polievkových lyžíc strúhanky ( strúhanku možno nahradiť ovsennými vločkami ) kari korenie, vegeta, a môže byť aj čierne korenie
POSTUP PŘÍPRAVY
Cuketu ocistime a na jemno nastruhame a nechame postat a vzniknutu tekutinu vylejeme, pridame granulat, ktory sme predtym uvarili vo vode s bujonom, scedili a nechali odkvapkat a vychladnut. Potom dame do hmoty tri zltka a struhanku, no a samozrejme pochutiny. mozme dat struhanku aj ovsenne vlocky pol na pol, pridavame tak aby bola hmota polohusta. Nakoniec pridame do tuha vyslahany sneh z troch bielkov a trochou soli, opatrne zamiesame a lyzicou kladieme ovalne kroketky do horuceho oleja. Vyprazame najprv zakryte a ked ich otocime, tak odokryte. tak sa aj vo vnutri rychlo prepecu. Su naozaj vynikajuce a aj moji chalani to zhltli ako nic aj ked maju cukinu radi len v kolaci alebo klasicky vysmazenu v trojobale.
 |
veru neviem, ci sa mi podari este dnes nahodit cely obr.postup, akosi nam blbne pripojenie.....cukinu najemno nastruhame a nechame chvilu stat a vodu potom vylejeme, ale ked je vam jej luto, staci pridat viac ovs.vlociek, to se vsákne:o) |
 |
pridame ostatne veci... uz upraveny sojovy granulat, zltka ,struhanku,popripade aj ovs.vlocky, kari, vegetu....teda okrem bielok, tie vyslahame |
 |
takto ma vyzerat hmota este bez bielok |
 |
pridame bielka a opatrne ale poriadne zmiesame |
 |
a takto vyzera po pridani bielok |
 |
lyzicou kladieme do rozpaleneho oleja, ja som ho mala az priliz.....a este na vchu uhladime, aby boli ploske |
 |
vyprazame |
 |
kym ich nemame vsetky hotove, mnam su dobre aj teple aj studene, tak dobru chut |