Plnená kapusta - ako ju robím ja

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
hlávkovú kapustu * 1 kg mletého mäsa * 500 g ryže * cibuľa * mleté čierne korenie * mletá červená paprika * soľ/vegeta * pretlak (200 g) * paradajkové pyré * kyslá kapusta
POSTUP PŘÍPRAVY
Hlávku kapusty si obvaríme a poodoberáme listy. Kapustu, ktorá sa zvýši nakrájame na rezančeky. Ryžu uvaríme. Cibuľu orestujeme na oleji. Mleté mäso, ryžu, mčk, papriku, soľ, pretlak, cibuľu (bez oleja) spolu premiešame (môžeme pridať ešte troška paradajkového pyré, tak aby zmes bola vláčna). Na dno pekáča rozvrstvíme kyslú kapustu a nakrájanú bielu kapustu. Ukladáme naplnené listy. Paradajkové pyré (alebo aj pretlak) rozmiešame vo vode, ovegetíme a zalejeme. Pečieme 30-40 minút. Ozdobíme kyslou smotanou a podávame s chlebom.
 |
mäso, pretlak, cibuľa, soľ, paprika, mčk |
 |
už aj s ryžou |
 |
pekáč, kyslá kapusta, biela kapusta |
 |
a už uložené |
 |
bolo toho dosť, tu je druhý pekáč, a keďže som mala dosť malú kapustu tak zo zvyšku som urobila valčeky bez kapusty |
 |
a tu už je zaliate |
 |
druhý pekáč |