Mramorova torta k promociam - moja prva potahovana :))



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

KORPUS podla Dáša V. (onasi) ID 9782 (cz MMB): 250g hladka muka, 1/2 prasku do pečiva , 4 vajicka, 240g praskoveho cukru, 150ml oleja, 100ml teplej vody, kakao (asi 2 lyzice ale podla toho ake tmave cesto chcete)
PLNKA 1: 125g masla, praskovy cukor podla chuti, 1 vanilkovy puding, 350 ml mlieka
PLNKA 2: 125g masla, praskovy cukor podla chuti, 1 cokoladovy puding, 350 ml mlieka, 1 varova cokolada,
jahodovy kompot a jahodovy dzem,
MARCIPAN: falosny marcipan podla Marcela P. (Arielll) ID 126509 (cz MMB): 20 dkg sušeného polotučného mléka, 20 dkg praskoveho cukru, 3-4 lyzice oleja, 3-4 lyzice bio sirup z agave (to som dala ja v povodnom recepte je ine..),trochu teplej vody (asi 30-50 ml)

POSTUP PŘÍPRAVY

vid obrazkovy postup...

navazime si a pripravime suroviny do misticiek aby sa nam rychlejsie pracovalo... do jednej si dame bielka s polovicou cukru (120g) a do druhej zltka s druhou polovicou cukru (120g), a do tretej zmiesame muku s praskom do peciva
Vyslahame zltka s polovicou praskoveho cukru (120 g)
vymiesame sneh z bielkov s druhou polovicou cukru (120g)
Ked mame vyslahane zltka s cukrom do peni tak pridavame olej a teplu vodu a muku(s pdp zmiesanu) a sneh z bielkov. Vymiesame vsetko spolu a nasledne si odobereme tretinu cesta do druhej misky a pridame kakao a premiesame. Formu si vylozime papierom na pecenie. Do formy striedavo po lyziciach davame cesto - do stredu dame najprv lyzicu tmaveho cesta a nato dve lyzice bieleho cesta, takto postupujeme kym neminieme vsetko cesto a dame piect na 180 stupnov na 50-55 min.
takto krasne sa pece.. pokusime sa aspon 40 min trubu zbytocne neotvarat aby torticka neklesla....
uz upecena torticka, hned po vybrati z truby... trosku som ju moc popichala spajdloy ked som skusala ci je poriadne vsade upecena :)
tortu nasledne vyklopime a stiahneme papier na pecenie...
a dame vychladnut korpus..
po vychladnuti korpus prerezeme..
ja som chcela a aj sa mi podarilo prerezat 2x...
jednotlive platy si pokvakame stavou z kompotu..
tie strany platov, kt. sme nepoliali stavou natrieme na tenucku vrstvu jahodovym dzemom (ja mojim domacim )
pripravime si plnky: uvarime si puding - ten cokoladovy tak ze pocas varenia pridame do neho este celu varovu cokoladu, vymiesame si maslo s cukrom a do toho vmiesame vychladnuty puding.. obdobne si pripravime aj druhu plnku - vanilkovu - uvarime vanilkovy puding, ktory vychladnuty potom vmiesame do vymiesaneho masla s cukrom...
spodny plat mame natreny dzemom , nan pokladieme par jahod a natrieme vanilkovu plnku, polozime nan plat ktory naplnime obdobne cokoladovou plnkou... celu torticku potom potrieme trochou vanilkovej plnky a dame schladit do ladnicky... vypracujeme si marcipan - vyvalkame na tenko a potiahneme torticku - nasledne ozdobime ozdobami - ja som dala srdiecka zlte a cervene pretoze torticku som robila k promociam mojho priatela tak preto bola cela ladena do srdca.. niekde sami vytratili fotky ako som robila marcipan a tie srdiecka - no ked sami podari ich este najst tak doplnim aj to..
z boku...
prekrojena...
na reze... bola straaasne dobrucka co som velmi tesila.. torticka nebola presladena a ani sucha - bola stavnatucka.. mnam :)