Môj druhý pokus - Tortička pre Nicolku - Barbie



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Po vydarenom prvom pokuse som sa odhodlala upiecť i tortičku pre Nicole k 6. narodeninkám. A čo najviac poteší moju princezničku? Barbie. Ešte ju nevidela, zajtra to bude veeeeľké prekvapkanie.

POSTUP PŘÍPRAVY

KORPUS:
250 g hladkej múky, 1 prášok do pečiva, 4 vajcia, 240 g práškového cukru, 150 ml oleja, 100 ml vriacej vody, kakao
Nechala som sa inspirovať Dadkou, podrobný postup nájdete u nej http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=2904.

***

KRÉM:
V dolnej tortičke je čokoládový - parížsky krém, taktiež inšpirácia z MBB, bohužiaľ si ale nespomínam, kde som ho našla, takže nevkladám odkaz. Ak viete, napíšte. Rada by som ho vložila. Krém bol vynikajúci!!!
300 g čokoládky na varenie, 5 dcl smotany na šľahanie, 125 g práškového cukru, 125 g masla
- všetko spolu uvaríme na parou deň vopred, dáme do chladničky a na druhý deň vyšľaháme

V hornej tortičke je pudingový krémik - taktiež vynikajúci. Inšpirácia od Ivky a Mišky.
1 l mlieka, 3 Zlaté klasy (ja som použila aj pudingy, kokosový a mandlový), 1 vanilkový cukor, 3 PL cukru, 250 g masla
- uvaríme hustý puding, necháme vychladnúť, maslo vyšľaháme, postupne pridávame uvarený puding (mali by mať rovnakú teplotu)

Jednotlivé pláty sú potreté pikantným višňovo-ríbezľovým džemom. Na strednom pláte su na džem rozložené kolieska banánov. Obe tortičky som ešte potrela pudingovým krémom. Tentokrát som si v cukrárskych potrebách kúpila cukrovú hmotu - fondát. A taktiež gélovú ružovú potravinársku farbu. Pracovala sa ním inak ako s falošný marcipánom, torty sa s ním poťahujú dobre, ale ozdôbky - ružičky sa s ním robili dosť zle. To išlo s marcipánom perfektne. Ale nejaké sa predsa len podarili.

***

Pôvodne som chcela upiecť korpus v bábovkovej forme, ale mám len tortovú s bábovkovým stredom. Takže som si upiekla korpus na plechu, pokrájala ho na 6 cm pláty. Plát som potrela krémom a stočila dookola. Potom ďalší plát a obtočila. Keď som mala veľkosť akú som potrebovala, potrela zhora džemom, vpichla barbie, obalila ju krémom a v obtáčaní som pokračovala až hore k pásu. Ale ak máš tú klasickú vysokú bábovkovú formu, môžem použiť, barbie v diere upevniť krémom a piškótkami, aby sa nehýbala a poobrezávať "sukňu".

Veľa úspechov pri pečení ;o)

Bábika v chladničke
Barbie
Spodná tortička
Naša vytešená oslávenkyňa ;o)
A ešte jedna s rezom
A tortička chutila i našej malej Nellinke