Ankine "papučky"

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

4 žemle; 250 g šampiňónov; olej; 1 cibuľa; 1 zelená a 1 červená paprika; soľ; majorán; mletá paprika a čierne korenie; 1 vajce; 2 biele jogurty; horčica; cesnak; kôpor; kečup; olivy

POSTUP PŘÍPRAVY

Nadrobno pokrájanú cibuľu podusíme na oleji, pridáme očistené, na pásiky pokrájané papriky, plátky šampiňónov a premiešame. Ochutíme soľou, korením a udusíme do mäkka. Pridáme trocha mletej papriky, rozmiešané vajce a nakoniec majorán. Jogurt zmiešame s horčicou, roztlačeným cesnakom a trošku kôpru (podľa chuti). Žemle priečne prekrojíme, mäkkú stranu natrieme ochuteným jogurtom a naň dáme vrstvu šampiňónovej zmesi. Syr postrúhame a posypeme ním povrch "papučiek". Poukladáme ich na vymastený plech a dáme do vyhriatej rúry zapiecť.
Čas pečenia: 10 minút
Teplota: 220 st.C.
Podávame ozdobené kečupom a olivami alebo kúskami zeleniny.